Primátor Zlína Korec ocenil práci hygieniků, podle něj jsou zavalení prací

Foto: MěÚ Zlin
ZLÍN – Primátor Zlína Jiří Korec ocenil v souvislosti s šířením nemoci covid-19 práci Krajské hygienické stanice ve Zlíně. Hygienici jsou dlouhodobě zavaleni prací a musí neustále reagovat na aktuální vývoj pandemie, uvedl v tiskové zprávě Korec.

Primátor navštívil hygienickou stanici, kde se podle mluvčího magistrátu Tomáše Melzera setkal se zaměstnanci a poděkoval jim za dlouhodobou usilovnou práci. „S paní ředitelkou krajské hygienické stanice jsme v soustavném kontaktu od března letošního roku, kdy si průběžně předáváme informace ohledně vývoje covidu-19. Mám tedy zprávy o tom, jak jsou hygienici dlouhodobě zavaleni prací a musí neustále reagovat na aktuální vývoj pandemie. Velmi si vážím pracovního nasazení zaměstnanců hygieny, kteří v současné době neřeší víkendy, svátky ani pracovní dobu. Proto jsem jim přišel osobně poděkovat a ocenit jejich nelehkou práci,“ uvedl Korec.

Krajská hygienická stanice ve Zlíně je takřka nejlepší v České republice, co se trasování a dohledávání osob týče, řekl Melzer. „Lepší jsou pouze pražská a středočeská hygienická stanice, kde je však mnohem více zaměstnanců. Zlínské hygieně v současné době pomáhají i zájemci z řad studentů Univerzity Tomáše Bati, aby bylo možné i nadále udržovat vysoký standard poskytovaných služeb. Zároveň je však nutné přiznat, že některé běžné úkony jako například žádosti k předloženým projektovým dokumentacím trvají v současné době déle, než bývalo obvyklé,“ přiznal Melzer.

Hygienici jsou za návštěvu primátora rádi. „Seznámil se s naší činností, byl přítomen trasování prováděném v systému Daktela v projektu Chytrá karanténa a podpořil nás. Současně si pan primátor prohlédl připravované rekonstruované prostory ve 2. nadzemním podlaží budovy sídla krajské hygienické stanice, kam se v blízké době přestěhuje protiepidemický odbor,“ řekla ředitelka krajské hygienické stanice Eva Sedláčková.

V přízemí objektu je podle pro veřejnost nově připravována podatelna a také centrální spisovna úřadu. „Velmi nás těší primátorovo ocenění mimořádného úsilí všech zaměstnanců Krajské hygienické stanice Zlínského kraje jako pracovníků v první linii boje s koronavirem,“ řekla Sedláčková.

Od září podle Melzera opět preventivně zasedá Bezpečnostní rada města Zlína, která stále monitoruje vývoj pandemie koronaviru. Bezpečnostní rada je složená ze zástupců hasičského záchranného sboru, Policie ČR, oddělení krizového řízení magistrátu, Městské policie Zlín, tajemníka městského úřadu a zástupců politického vedení města. Samotná bezpečnostní rada města je pak součástí vyššího celku, a to Krizového štábu obce s rozšířenou působností Zlín. V čele obou útvarů stojí primátor města Jiří Korec. K jednání bezpečnostní rady i krizového štábu bývají přizváni i zástupci krajské hygienické stanice.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x