Příští týden opět začnou stavební práce na Pančavě. Jaká budou omezení pro řidiče?

Ilustrační foto
ZLÍN – Po krátké zimní odmlce se v úterý 21. února opět naplno rozběhnou stavební práce na silnici I/49 u nového silničního napojení a na ulici Pančava. Začátkem března pak začne také rekonstrukce komunikace v ulicích Pekárenská a Cecilka.

První část rekonstrukce potrvá až do května a dotkne se úseku od křižovatky s ulicí Pančava směrem do Průmyslové zóny. „Dobrou zprávou pro řidiče je, že po celou dobu zůstane zachován obousměrný provoz, jenž bude řízen semafory. Vjezd i výjezd na most tak bude možný ze všech směrů,“ uvedl tiskový mluvčí Zlína Tomáš Melzer.

V rámci druhé části se společně se stavebními pracemi na silnici I/49 uskuteční také úprava točny MHD Pančava. „Zásadní změnou oproti současnému stavu bude uzavření koncové části ulice Pančava pro všechny motoristy, přičemž výjimka bude platit jen pro vozy MHD a Integrovaného záchranného systému,“ informoval náměstek primátora a radní pro dopravu Michal Čížek.

S menším omezením musí počítat i pěší, pro které budou vyčleněny speciální koridory. Provoz MHD ve směru do Pančavy a dále do Lužkovic a Želechovic zůstane beze změn.

Začátkem března se obnoví i práce na komunikacích v ulicích Pekárenská a Cecilka. Zde se jedná o rekonstrukci místní křižovatky a navazujících komunikací. „Ulice Pekárenská bude po dobu stavby v úseku před křižovatkou jednosměrná ve stejném režimu jako na podzim loňského roku. Odhaduje se, že práce potrvají až do května,“ dodal Melzer.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x