Profesionální sport dostává zelenou. Fotbal, hokej a kdo dál?

Ilustrační foto (Foto: Zlin Press)
ZLÍN - Očekávané skutkem, podrobnosti v úterý. V pondělí ovšem vešlo ve známost, že za dodržení striktních hygienických opatření může znovu začít výkon práce profesionálních sportovců. Aneb: diváku, těš se k obrazovce, nikoliv zatím na stadiony. I to je dobrá zpráva.

Ve Zlíně zavětřili lepší časy fotbalisté a hokejisté. K tomu třeba i volejbalisté.

„Počkáme si na upřesnění podmínek, naši hráči jsou profesionálové, osoby samostatně výdělečně činné, a tak se nás možnost tréninku uvnitř a také znovuobnovení sezóny extraligy pochopitelně týká,“ ví předseda zlínského klubu VSC Fatra Roman Macek.

Ve fotbalových kruzích se o možnosti začít znovu hrát spekulovalo s nadějí delší čas. Přerušení tréninkového procesu bylo jen krátkodobé, teď by se mělo pokračovat.

„Měli bychom začít zápasem odloženého sedmého kola, tedy duelem s Českými Budějovicemi na jejich hřišti o tomto víkendu. Původně jsme měli hrát v neděli, je ale možný přesun termínů třeba na sobotu. Důkladně vše sledujeme, tréninky přizpůsobíme, hráčský kádr je zdravotně fit, ve čtvrtek bychom absolvovali testy, tak, jak to bylo běžné před přerušením soutěže,“ říká trenér FC Fastav Zlín Bohumil Páník.

Velmi interesantně se vyvíjí situace v hokejovém Zlíně. Stejně ale v řadě dalších klubů. Hráči dosud nebyli od začátku výluky na ledě, naposledy si zahráli v Pardubicích 27. září. Navíc se hraje Karjala cup, pozoruhodné ale je, že bez hráčů extraligy. Uvidíme, kdy znovu začne. Podmínky k tomu jsou, ale naskočit do extraligy už o víkendu by asi třeba pro zlínské Berany úplně optimální nebylo. Inu, co nejdříve na led. Na trénink.

„Hokejku jsem za poslední týdny držel v ruce snad dvakrát,“ dokumentuje stav věcí zkušený zlínský útočník Jiří Ondráček.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x