Průjezd centrem Zlína je díky novému kruhovému objezdu plynulejší

Aktuální stav nově zrekonstruované křižovatky v ulici Vodní. Foto: televize TVS
ZLÍN - Řidičům projíždějícím centrem města se konečně ulevilo. Okružní křižovatka na Vodní ulici, která po čtyři měsíce procházela rekonstrukcí, je od začátku října otevřena. Doprava v této části města je o poznání plynulejší.

Město udělalo další krok k tomu, aby se dopravní situace ve Zlíně zlepšila, a to nejen z hlediska plynulosti, ale také bezpečnosti. Tím bylo vybudování nové okružní křižovatky Vodní – Bartošova – Trávník, která se po čtyřech měsících dostala do fáze, kdy může konečně sloužit motoristům. Na svou původní trasu se navíc vrátila také autobusová linka č. 38.

Stavba probíhala na 5000 metrech čtverečních, což se dá srovnat třeba s aktuální rekonstrukcí tržiště, která bude trvat přibližně 12 měsíců. Rekonstrukce křižovatky Vodní – Bartošova – Trávník se prováděla za plného provozu veřejné hromadné dopravy, projíždí zde přibližně 800 autobusů za den,“ uvedl radní města Zlín Michal Čížek.

Nová okružní křižovatka, která usnadní automobilům výjezd na Vodní z vedlejších ulic, však ještě není zcela dokončena. Na průjezd řidiče upozorňuje svislé přechodné dopravní značení. Chodci tak budou tuto stavbu ještě nějaký čas obcházet.


„V křižovatce
přibyly trakční sloupy, do budoucna se zde počítá také s osazením vedení pro trolejbusy tak, aby v případě vybudování elektrifikace trati a nového vlakového autobusového nádraží sem mohly zajíždět také kloubové vozy MHD,“ dodal Čížek.

Do konce listopadu bude stavební firma dále pracovat na likvidaci provizorní panelové vozovky, na výstavbě chodníků, terénních úpravách a výsadbě stromů. Dále město plánuje propojení s páteřní cyklotrasou.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x