První etapa rekonstrukce tlumačovského hřbitova vyšla na více než 3,8 milionu korun

Foto: MěÚ Tlumačov
TLUMAČOV - V Tlumačově skončila první etapa rekonstrukce hřbitova. Vyšla na více než 3,8 milionu korun, serveru Zlin.cz to za obec sdělil Michal Veselský.

Oprava začala na konci července a dotkla se objektů ve vnitřní části hřbitova. „Jednalo se o opravu skladu nářadí a WC, rekonstrukci stávajících a vybudování nových chodníků v areálu hřbitova, kompletní výměnu vnitřního veřejného osvětlení a podružného rozvaděče, doplnění vnitřního rozvodu vody včetně úpravy starého a zřízení nového odběrného místa, opravu kanalizační přípojky od WC a provedení pokládky ochranných trubek pro budoucí instalaci vnitřních rozvodů zabezpečovací techniky hřbitova,“ upřesnil Veselský.

Provoz sociálního zařízení bude v průběhu roku zajištěn od dubna do listopadu. „V zimním období, souběžně se zastavením vody, bude WC mimo provoz,“ doplnil Veselský.

Stavební práce byly provedeny za celkovou cenu 3 580 167 korun. Ostatní náklady, jako je zpracování projektové dokumentace, polohopisné a výškopisné zaměření původního areálu hřbitova, administrace výběrového řízení a zakoupení vybavení WC, činily částku ve výši 233 448 korun.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x