První derby patřilo Vsetínu. Bitvu na Lapači sledovalo 4682 diváků 

Hokejisté Vsetína porazili Zlín 4:2. Foto: VHK Robe Vsetín
VSETÍN - První hokejové derby v letošní Chance lize patřilo domácímu Vsetínu. Valaši v 9. kole zdolali na Lapači sousední Zlín 4:2 a po úspěchu v repríze finále proti vítězi loňského ročníku se posunuli na druhé místo o dva body za Porubu. Berani jsou až osmí.

Derby nikdy nezevšední, vždycky mají náboj. My jsme se po prohraném zápase v Sokolově chtěli vrátit na vítěznou vlnu, což se nám podařilo. Zápas měl několik klíčových momentů, ale poslední třetinu jsme sehráli velmi dobře a nakonec to zvládli. Utkání klidně mohlo skončit remízou, ale vyhrát jsme si zasloužili o něco víc,“ míní vsetínský trenér Luboš Rob. 

Zlíňané odjížděli do Baťova města přes kopec Syrákov zklamaní. „Já si myslím, že to byl kvalitní zápas. Diváci viděli dobrý hokej plný emocí, bylo na co se dívat. Škoda, že jsme to nakonec nesrovnali, remíza by tomu zápasu slušela víc, ale tak to prostě je. Co chybělo? Prostě ty dva góly… Měli jsme šance, trefovali jsme tyčky, chybělo málo. Vsetín své šance využil, my bohužel ne. Rozhodovaly maličkosti,“ má jasno asistent trenéra Zlína Oldřich Horák.

Zlín, který po úvodních třech porážkách vyhrál před derby pětkrát za sebou, se Na Lapači před 4682 diváky radoval jako první. V 7. minutě při hře čtyř proti čtyřem otevřel skóre obránce Zdeněk Čáp. 

Soupeř ale odpověděl za 123 sekund. Na 1:1 srovnal Luboš Rob. Obrat sedmnáct sekund před první pauzou završil obránce Tomáš Ondračka.

V 29. minutě Vsetín v přesilové hře zvýšil díky Pavlu Klhůfkovi, ale Berany minutu a půl před koncem druhé části vrátil na kontakt také v početní výhodě Martin Novák. Výsledek dovršil 27 vteřin před koncem při power play do prázdné branky svým druhým gólem v utkání Rob.

Nejlepším zlínským hráčem byl zvolen obránce Zdeněk Čáp, jenž dal krásný gól a kromě toho se v závěru zastal gólmana Daniela Hufa, když vyzval na férovou bitku Tomáše Janduse. 

Další duel čeká Berany už v pondělí, kdy do Zlína přijedou Litoměřice.

Chance liga, 9. kolo – 

VHK ROBE VSETÍN – BERANI ZLÍN 4:2 (2:1, 1:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 9. Rob (Ondračka), 20. Ondračka (Kratochvil), 29. Klhůfek (Smetana, Kratochvil), 60. Rob (Jonák) – 7. Čáp, 39. Novák (Kindl, Salmio). Rozhodčí: Skopal, Jaroš – Veselý, Tvrdý. Vyloučení: 4:5. Využití: 1:1. Diváci: 4682. Střely na branku: 27:18. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1, 3:2, 4:2.

Vsetín: Žukov (Romančík) – Staněk, Ďurkáč, Smetana (A), Ondračka, Hryciow, Š. Jenáček, Petrovický – Bērziņš, Rob (A), Půček – Klhůfek, Hrňa (C), Hořanský – Jandus, Kern, Jonák – Kratochvil, Dědek, Vaňo.

Zlín: Huf (Kořének) – Salonen, Hrbas (A), M. Novotný, Čáp, Suhrada, Zbořil, Talafa – Salmio, Werbik, Paukku – Šlahař, Kindl, M. Lang – Novák, Vlach, Süss – Köhler (C), Gago, P. Sedláček (A).

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x