První noc v „novém bytě“

Foto: Zlin.cz
ZLÍN - Obrovská vlna solidarity v této nelehké době. Tu už teď mohou hodnotit manželé Vyoralovi ve Zlíně - Malenovicích poté, co jim zkraje týdne shořela střecha nad hlavou.

„Dnes už jsme se dvěma dcerami spali v novém obytném voze. Manžel zůstal s naší fenkou ve starém karavanu, konečně jsme se všichni pohodlně vyspali,“ usmála se po ránu v době těžké zkoušky násobené ještě koronavirovou epidemií paní Eva.

Vyoralovi oceňují každou pomocnou ruku. „Máme tu sedm kamarádů, vyklízejí s manželem spoušť, kterou napáchal požár. Pracují v rouškách, je to fakt náročné, patří jim veliký dík i obdiv,“ vypráví paní domu.

„Docela mne dojímá, když nám napíše šestnáctiletá slečna, že nám přeje všechno dobré, abychom vydrželi a pošle nám dvě stovky, které ušetřila.

Počin Autoklubu České republiky, který přivezl a bezplatně poskytl obytný vůz, hodnotí paní Eva jako mimořádně šlechetný čin.

„Když někdo přijde doslova o střechu nad hlavou, teprve vidí, jak je důležité se do každého dalšího dne dobře vyspat a načerpat nové síly. Zatím máme smlouvu na užívání na 34 dny. Podle poskytovatele by neměl být problém v případě potřeby pobyt prodloužit,“ děkuje na dálku pohotovým pomocníkům paní Eva.

Sponzorem článku je společnost Karavany Praha, která nabízí:

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x