Prvním miminkem roku 2023 v Baťově nemocnici i Zlínském kraji je Matěj Cholasta

Foto: KNTB
ZLÍN – Prvním miminkem narozeným v roce 2023 v Baťově nemocnici je Matěj Cholasta z Neubuzi. Na svět přišel 25 minut po půlnoci a je zároveň prvním letošním miminkem ve Zlínském kraji.

Matěj Cholasta při narození vážil 2920 gramů, doma má o šest let staršího sourozence Lukáše. Ten se také narodil v lednu, oba jsou tzv. nedělňátka.

Já jsem původně měla mít termín 25. prosince, a tak jsme si říkali, že by se mohl Matýsek narodit o týden dřív, abychom na Vánoce byli všichni doma. Ale nakonec si to vybral naopak, narodil se o týden později. Zlínská porodnice byla jasnou první volbou, jsme tady už podruhé moc spokojeni, nedokážu si představit nic lepšího,“ řekla s úsměvem maminka Matěje Sandra Cholastová.

V porodnici Krajské nemocnice T. Bati ve Zlíně se v roce 2022 narodilo celkem 1920 dětí, z toho 988 chlapců a 932 děvčat.Bylo to 1866 porodů, 52 krát se narodila dvojčata, jednou trojčata,“ upřesnila tisková mluvčí Baťovy nemocnice Danuše Lipovská.

Holčičkám rodiče nejčastěji dávali jména Eliška, Anna, Viktorie nebo Natálie. Mezi nejčastější chlapecká jména patřil Matyáš, Adam, Štěpán a Kryštof.

--> --> --> --> -->