Prvním zlínským občánkem roku 2024 je Sofinka

Foto: Jan Salač
ZLÍN – V novém roce 2024 si Zlín musel na svého prvního občánka počkat až do 3. ledna. V ten den se manželům Kuželovým narodila krásná holčička Sofinka.

Světlo světa spatřila holčička v porodnici Krajské nemocnice T. Bati ve středu 3. ledna ve 12:04 hodin s porodní váhou 3600 g. V porodnici Sofinku, její dvaadvacetiletou maminku Martinu a tatínka Davida navštívil primátor Zlína Jiří Korec.

S gratulací za město Zlín předal mamince kytici a pro novorozenou holčičku dárkový poukaz v hodnotě pěti tisíc korun. Mimo to přinesl Jiří Korec Sofince dárky v podobě hraček, které ji budou těšit, až trochu povyroste,“ informovala zlínská radnice na svém webu.

Prvním miminkem narozeným ve Zlínském kraji v roce 2024 je chlapeček, který se narodil v uherskohradišťské nemocnici. Malý Mateo Peréz Kravec přišel na svět 36 minut po silvestrovské půlnoci. Jeho maminka i tatínek, který je původem z Mexika, žijí v Tlumačově.

První novorozenec zakřičel na svět v porodnici Krajské nemocnice Tomáše Bati ve Zlíně 1. ledna 2024 ve 22:04 hodin. V tento čas se tady narodil Albert Čechmánek s porodní váhou 3330 g. Maminka Klára Čelůstková žije v Bílovicích na Uherskohradišťsku a v Baťově nemocnici pracuje.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x