Radniční budova v Otrokovicích projde kompletní rekonstrukcí

Ilustrační foto
OTROKOVICE – Radniční budova na náměstí v Otrokovicích, ve které sídlí část městského úřadu a Policie ČR, projde kompletní rekonstrukcí. Práce by měly být zahájeny ještě tento měsíc.

Záměr počítá se stavebními úpravami objektu zahrnujícími především obnovu obálky objektu se zaměřením na energetické úspory a přístavbou spočívající v zastavění stávající nevyužívané terasy.

Vzhledem ke stáří a výrazně zhoršenému technickému stavu budovy počítáme s postupnou kompletní rekonstrukcí budovy, která bude spočívat v opravě a zateplení pláště, opravě střechy, dostavbě konstrukcí, rozvodů a dalších,“ přiblížil vedoucí odboru rozvoje města Erik Štábl.

Stavební práce budou rozděleny na dvě samostatné etapy. První zahrnuje dostavbu terasy ve druhém podlaží. „Navážeme na již dříve realizovanou část a dosáhneme kompletního odstranění vad a statických poruch. Zateplení obvodového pláště včetně střechy i výměna oken a dveří přinesou zlepšení energetických vlastností budovy. V přímé návaznosti pak budou upraveny rampy a provedeny související práce,“ pokračoval Štábl s tím, že ve druhé etapě pak dojde k vnitřním stavebním úpravám.

Na úhradě celkových nákladů stavby se bude podílet město Otrokovice spolu s Policií ČR, a to dle vlastnických podílů v poměru přibližně 60:40. Město žádá o dotaci, kdy na svou část plánuje získat 7,5 milionů korun v rámci výzvy Operačního programu Životní prostředí.

Stávající stav budovy nás přiměl přemýšlet o její revitalizaci, kterou nutně potřebuje. Vzhledem k tomu, že objekt není pouze ve vlastnictví města, bylo třeba zahájit jednání se spoluvlastníkem. Podařilo se nám najít společnou řeč, jejímž výsledkem je oprava budovy a její přestavba,“ uvedla starostka Otrokovic Hana Večerková.

Zastavěním nevyužívané terasy se budova přizpůsobí sousedním objektům. Rekonstrukce by měla přinést atraktivnější vzhled, zlepšení technických vlastností, ale i efektivnější využití objektu.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x