Ranní nehoda automobilu ochromila na dvě a půl hodiny dopravu na Jižních Svazích

Foto: DSZO
ZLÍN – Dnes kolem šesté hodiny ráno došlo na Gahurově ulici ve Zlíně k havárii osobního automobilu, která způsobila vážné komplikace v dopravě. Nehoda vyřadila z provozu na dvě a půl hodiny trolejbusy čtyř linek, které zůstaly stát na sídlišti Jižní Svahy.

Komplikace v dopravě hned na začátku nového pracovního týdne a v době ranní dopravní špičky museli přečkat obyvatelé zlínského sídliště Jižní Svahy. V důsledku havárie osobního automobilu v Gahurově ulici poblíž Baťovy vily a následného vyšetřování dopravní nehody byla trasa ze sídliště do centra města pro trolejbusy bez alternativního pohonu téměř dvě a půl hodiny neprůjezdná.

Ve směru z Jižních Svahů se navíc vytvořila kolona vozidel, která v jednu chvíli dosahovala až k areálu nákupního centra Billa. Trolejbusy bez alternativního pohonu zůstaly na sídlišti stát. Dotklo se to trolejbusových linek 6, 8, 9 a 10.

Náš dispečer byl na místě blokované komunikace, dva dispečeři organizovali dopravu z dispečinku. Jednoho dispečera jsme vyslali s náhradním autobusem, aby jezdil kyvadlově z točny Středová na Školní a přes zastávku Náměstí Míru zpět na sídliště. Trolejbusy linky 6 z Otrokovic se mimořádně otáčely v centru Zlína kolem kostela, linka 8 od Baťovy nemocnice se místo na sídlišti otáčela u Sportovní haly,“ popsal situaci vedoucí dispečer Jan Tesař.

Zpoždění spojů ze sídliště proti pravidelnému jízdnímu řádu dosáhlo v jednom případě nejvíc 29 minut, v ostatních případech šlo o 10 až 15 minut. Znovu pod trolejemi mohly začít v Gahurově ulici ve směru do centra trolejbusy projíždět v 8:30 hodin. Provoz MHD se pak postupně začal vracet k běžným jízdním řádům.

Komplikace v dopravě našich cestujících v tomto citlivém čase nástupů do zaměstnání nebo začátků školního vyučování nás velmi mrzí a omlouváme se. Nepříznivé následky námi nezaviněné neprůjezdnosti Gahurovy ulice jsme se snažili v co největší míře v rámci dostupných kapacit zmírnit,“ řekl vedoucí dopravního úseku Dopravní společnosti Zlín – Otrokovice Pavel Nosálek.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x