Recidivista nenastoupil do věznice, navíc znovu kradl

Ilustrační foto
ZLÍNSKO – Další tři roky za mřížemi hrozí jednatřicetiletému muži, který se ve středu krátce před koncem zavírací doby pokusil v jedné z prodejen v Otrokovicích odcizit reproduktory v hodnotě 2600 korun. Policisté následně zjistili, že se jedná o několikrát trestaného recidivistu, který měl nastoupit do vězení.

Podezřelého jednání zloděje si všiml pracovník ostrahy otrokovické prodejny, který muži zabránil odejít a následně přivolal strážníky.

Ti lustrací zjistili, že po muži bylo vyhlášeno pátrání. Předali ho proto policistům,“ uvedla policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Otrokovičtí policisté věděli, že se jedná o dvanáctkrát trestaného recidivistu, kterému naposledy uložil soudce Okresního soudu ve Zlíně půlroční trest odnětí svobody za krádež v květnu letošního roku a muž měl do konce minulého měsíce nastoupit do věznice.

Protože se nástupu za mříže vyhýbal, je podezřelý ze spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání,“ pokračovala Kozumplíková.

Muž skončil v policejní cele a ve čtvrtek ho policisté z pohotovostního a eskortního oddělení převezli do vazební věznice v Olomouci. „Za další krádež ve stadiu pokusu a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání mu hrozí trest odnětí svobod až na tři roky,“ uzavřela policejní mluvčí.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x