Ředitel lázní Jiří Dědek: Mám radost, že se kultura do Luhačovic vrátila v plném rozsahu

Jiří Dědek. Foto: Lázně Luhačovice a.s.
LUHAČOVICE – Léto už naplno vtrhlo také do nejnavštěvovanějších lázní na Moravě. O tom, jaké tam budou nejbližší měsíce, jsme si povídali s mužem nejpovolanějším – ředitelem Lázní Luhačovice a.s. Jiřím Dědkem.

Podepsal byste se pod slova Fráni Šrámka: léto budiž pochváleno? Aneb – máte toto roční období v oblibě?

Léto mám rád – ale velká vedra rád nemám. Je spojené s časem dovolených, odpočinku, koupání a grilování. Je více času být s rodinou, přáteli a kamarády. Na druhou stranu jsem také rád, že se roční období střídají. Asi bych nechtěl, aby léto trvalo 21 let jako na planetě Uran!

Léto v Lázních Luhačovice bude jaké? Pro vás a kolegy jistě i pracovní… co se bude dít v tomto směru?

Ano, léto je pro nás pracovní. Okolo šesti stovek spolupracovníků se v těchto týdnech stará, aby léčba, poznávací dovolená, wellness víkendy nebo třeba zájezd do okolí probíhal ke spokojenosti našich hostů.

Do otevření Slunečních lázní zbývají už jen měsíce. Věříme, že po dokončení rekonstrukce vznikne komplex, který si žádný návštěvník nenechá ujít. I když se nejvíc mluví o nově vznikající expozici, nabídne areál také zajímavá místa k podnikání. Může se jednat o výjimečný gastronomický koncept nebo i prodej lokálních produktů. Do výběrového řízení přijímáme přihlášky až do konce září. Slunečním lázním bychom chtěli vdechnout stejný život jako se nám to podařilo u kolonády před čtyřmi lety.

Nerad bych zapomněl na pozvánku do nově zrekonstruovaného Aperitivo baru Smetánka v hotelu Dům B. Smetany. A proč Aperitivo? Podobně jako Italové bychom chtěli i u nás hostům příjemně vyplnit odpolední čas před večeří sklenkou prosecca a uzobáváním delikates. Chtěli bychom tento kulturní fenomén setkávání s přáteli přenést i k nám.

Pokračování rozhovoru najdete zde.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x