Ředitelství silnic a dálnic letos ve Zlínském kraji chystá dvacet stavebních akcí

Foto: ŘSD ČR
ZLÍNSKÝ KRAJ – Zlínská správa Ředitelství silnic a dálnic České republiky chystá v roce 2022 řadu oprav na komunikacích I. třídy. Na území Zlínského kraje plánuje hned 20 stavebních akcí, z toho jsou čtyři opravy mostů.

Už v polovině března opět začnou práce na stavbě silničního průtahu v Kunovicích. První etapa prací byla dokončena v loňské stavební sezoně, nyní přijde na řadu úprava křižovatky u staré školy. „Aktuálně vyřizujeme objízdné trasy. Pro vozila nad 7,5 tuny by měla vést přes Moravský Písek, vozidla do 7,5 tuny budou uzavřený úsek objíždět po místních komunikacích. O veškerých omezeních budeme řidiče včas informovat,“ uvedla v tiskové zprávě Lucie Trubelíková z týmu komunikace ŘSD ČR.

Další již platné omezení se týká silnice I/57 před obcí Lidečko, kde se řeší bezodkladné zajištění svahu proti sesuvu. Rychlost je v tomto úseku omezena na 50 km/h. „Už jsme vykáceli stromy a začínáme zpevňovat břeh. Zatím vše bez výrazného omezení dopravy, kromě omezení rychlosti. Do opravy povrchu vozovky se pustíme na jaře, až budou lepší klimatické podmínky,“ pokračovala Lucie Trubelíková.

Hned na jaře je v plánu také zahájení opravy mostu přes potok Sovík na silnici I/35 u Rožnova pod Radhoštěm. Celý most se zbourá a bude zde postaven nový. „Pracovat budeme vždy na jedné polovině mostu. Provoz tedy bude veden po neopravované straně mostu, pro pěší postavíme mostní provizorium,“ řekla Lucie Trubelíková a dodala, že tato oprava bude trvat do podzimu.

Další akce, která se začne realizovat začátkem stavební sezóny, je oprava povrchu silnice I/69 mezi Jasennou a Lutoninou. Půjde o výměnu povrchu vozovky v 0,7 km dlouhém úseku. Začátkem stavební sezóny se také začne opravovat druhá rampa na silnici I/50 u Buchlovic.

V průběhu roku se očekává oprava dálničního přivaděče D55 v Otrokovicích (EXIT 30) nebo oprava silnice I/50 v Napajedlích v úseku od křižovatky u Fatry po odbočku za areálem. „Předpoklad zahájení je v první polovině roku. Práce v tomto frekventovaném úseku nebudou trvat déle než 21 dnů,“ dodala Trubelíková.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x