Regenerace sídliště Družba II už téměř finišuje

Foto: zlin.cz
HULÍN - Regenerace sídliště Družba II v Hulíně už téměř finišuje. S její dotací uspělo město až na třetí pokus.

Realizace závěrečné etapy regenerace sídliště Družba II byla spuštěna na přelomu května a června. Cílem bylo kompletně opravit komunikace, chodníky, přehledná parkovací místa a dětská hřiště. „Umístili jsme sem podzemní kontejnery na odpad, protože ty klasické sídliště poněkud hyzdily. Máme je už vyzkoušené na jiném sídlišti, kde se velice osvědčily,“ uvedl starosta Hulína Roman Hoza.

Obměnou prochází také stávající lampy veřejného osvětlení. Ty budou nahrazeny novými, které mají při nižší spotřebě vyšší svítivost a jsou konstruovány tak, aby neoslňovaly byty. Celkové náklady stavby činí téměř 10 milionu korun. „Je to akce z dotace, na kterou jsme čekali. Žádali jsme o ni třikrát a až napotřetí jsme ji konečně dostali. Jsme velmi rádi, protože tato lokalita si to velmi zaslouží,“ pokračoval Roman Hoza.


Koncem srpna by měla být regenerace sídliště kompletně hotova. Už teď jsou práce téměř u konce. Jako poslední přijde na řadu oprava hřiště a náhradní výsadba zeleně. „Částečně byla odstraněna zeleň, která vadila novým komunikacím a hlavně chodníkům, ale opravdu v minimální míře. Zeleň doplníme novými stromy a keři, až na to budou vhodné vegetační podmínky,“ dodal místostarosta města Jiří Schaffer. Město má v plánu postupovat v těchto revitalizacích i v jiných lokalitách. Dalším projektem je rekonstrukce chodníků na Záhlinické ulici.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x