Regionální ozvěny Febiofestu skončí tradičně ve Zlíně

Ilustrační foto (Foto: Facebook Febiofest)
ZLÍN - Ani letošní Mezinárodní filmový festival Praha - Febiofest neochudí své fanoušky o regionální ozvěny. Výběr těch nejlepších filmů 27. ročníku vyrazí do šesti regionů 22. září, 8. října v 20.30 program slavnostně zakončí ve Zlíně promítání snímku Corpus Christi nominovaného na Oscara. Serveru Zlin.cz to za pořadatele oznámil Jakub Brychta.

Do Zlína se Febiofest přesune 6. října, konkrétně do Multikina Golden Apple Cinema na náměstí Míru. „Kromě dramatu Corpus Christi, polského diváckého i kritického hitu o mladistvém delikventovi, který se na malém městě vydává za kněze, se zlínští diváci mohou těšit i na další zajímavé tituly,“ podotkl Brychta.

V úterý 6. října od 18.00 hodin se představí slovensko-česká romantická komedie s jiskřivými hereckými výkony Loli paradička, která na příběhu lásky dvou outsiderů vypráví o naději a trpkosti života. Ve 20.30 hodin pak diváci mohou zhlédnout novinku uznávaného japonského mistra jemných rodinných dramat Hirokazu Kore-edy Pravda, v němž si Catherine Deneuve a Juliette Binoche zahrály matku a dceru, které při jedné rodinné návštěvě řeší svůj komplikovaný vzájemný vztah.

Středeční zlínský program se skládá z předpremiéry norského snímku Disco (v 18.00) a novinky nekonvenční slovenské filmařky Miry Fornay Žáby bez jazyka (v 20.30). Disco sleduje devatenáctiletou dívku, která jde příkladem, ať už jako mistryně světa v disco freestyle tancích nebo jako chlouba moderně působícího evangelického hnutí. Její život ovšem není tak dokonalý, jak se na první pohled zdá. Ve snímku Žáby bez jazyka si Jaroslav Plesl zahrál otce, který se pro to, aby získal své děti, musí poprat se svými nejtemnějšími stránkami a démony.

Kromě Zlína letošní regionální ozvěny Febiofestu navštíví také Liberec, Ostravu, České Budějovice, Děčín a Beroun.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x