Rekonstrukce frekventované silnice v Bohuslavicích by měla být hotová koncem prázdnin

Foto: televize TVS
BOHUSLAVICE U ZLÍNA - Rekonstrukce silnice v Bohuslavicích přešla do další, závěrečné fáze. Doprava je zde aktuálně vedena kyvadlově a je řízena semafory. Do normálu by se měl provoz vrátit koncem letních prázdnin.

V roce 2020-2021 došlo v Bohuslavicích k rekonstrukci části průtahu od centra obce směrem na Šarovy v délce 1,3 kilometru v hodnotě 18,5 milionu korun. Letos na stavební práce navazují další opravy. Jde totiž o důležitou silniční trasu spojující Uherské Hradiště, Zlín a Luhačovice.


„To není silnice jenom pro Bohuslavice, protože celá naše obec je taková průjezdní – bohužel. Křižovatka uprostřed obce je hodně frekventovaná. Myslím, že tudy projede kolem 10 000 aut denně, což je opravdu hodně,“ uvedla starostka Bohuslavic Jana Puškáčová.

Začátek aktuálně opravovaného zhruba 700 metrů dlouhého úseku je u dopravní značky „začátek obce“ ve směru od Zlína a jeho konec je v místě příčné spáry na konci úpravy křižovatky z roku 2017. Součástí stavby je také úprava mostů.


„Rekonstrukce silnice v Bohuslavicích u Zlína teď přešla do poslední fáze. Poslední úsek je uzavřen částečně, to znamená, že doprava tam probíhá kyvadlově a je řízena světelnou signalizací,“ upřesnil ředitel Ředitelství silnic Zlínského kraje Bronislav Malý.

Opravu financuje Zlínský kraj spolu s Ředitelstvím silnic Zlínského kraje a obcí Bohuslavice. Součástí oprav je totiž také úprava chodníků a přilehlé zastávky. Podle informací probíhají stavební práce podle plánu a dokonce s předstihem. Realizace by tak měla být hotová na konci letních prázdnin.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x