Rekonstrukce mostu u Kaňovic vyšla na devět milionů korun

Foto: ŘSZK
ZLÍN - Přes most přes Černý potok u Kaňovic na Zlínsku už projedou motoristé bez zdržení. Sedm měsíců trvající částečná uzavírka se světelnou signalizací a jízdou v jednom jízdním pruhu skončila, most je po rekonstrukci, sveru Zlin.cz to řekl za Ředitelství silnic Zlínského kraje Vojtěch Cekota.

Rekonstrukce se týkala mostu u Kaňovic na krajské silnici II. třídy, která je používána jako jedna z hlavních spojnic mezi Zlínem a Luhačovicemi nebo Uherským Brodem. „Původní most zde byl postaven v roce 1970 a jeho technický stav už byl velmi špatný,“ připomenul Cekota.

Na mostě byla odstraněna původní konstrukce vozovky včetně spřažené desky a izolace. Vybudovala se nová spřažená deska a byla položena nová izolace. Byla zhotovena nová konstrukce vozovky, vybudovaly se nové římsy, bylo osazeno zábradelní svodidlo se svislou výplní. Povrchy nosné konstrukce a opěr byly sanovány. Rovněž byla upravena navazující silnice v celkové délce 60 metrů.

Konečná cena za tuto zakázku činí 8,903 milionu korun včetně DPH. Investorem rekonstrukce bylo Ředitelství silnic Zlínského kraje.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x