Rekonstrukce plicního pavilonu v hradišťské nemocnici je v plném proudu

Rekonstrukce plicního pavilonu je v plném proudu. Foto: UHN
UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Další zrekonstruovanou a moderní budovou v Uherskohradišťské nemocnici bude už zanedlouho také plicní pavilon. Práce začaly na konci prázdnin loňského roku a postupují podle plánu.

Po necelém roce rekonstrukce plicního pavilonu v Uherskohradišťské nemocnici pokračují práce podle časového harmonogramu. Dokončení je naplánováno na první polovinu roku 2022, zkušební provoz by měl začít v březnu.

V současné době je dokončena monolitická konstrukce přístavby výtahů a schodiště, byly provedeny piloty základů vnějšího ocelového únikového schodiště a dokončeny sanace stávajících železobetonových konstrukcí uvnitř budovy,“ okomentoval aktuální situaci na stavbě projektový manažer Pavel Lečbych.

Zrekonstruovaný pavilon nabídne pacientům vyšší kvalitu péče a větší komfort, zároveň bude sloužit jako zázemí pro obory plicního lékařství, neurologie, onkologie a pro některá diagnostická pracoviště.

Dokončení rekonstrukce plicního pavilonu bude dalším krokem ke splnění našeho cíle, a to koncentrovat zdravotnická pracoviště, která poskytují akutní péči do jednoho funkčního celku. Jsem rád, že práce na stavbě probíhají dle harmonogramu, za to patří všem zúčastněným velký dík,“ uvedl předseda představenstva a ředitel Uherskohradišťské nemocnice Petr Sládek.

Přestavba plicního pavilonu je vyčíslena na více než 260 milionů korun.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x