Rekonstrukce silnice si vyžádá úplnou uzavírku Filmové ulice

foto: město Zlín
ZLÍN – V polovině září začaly přípravné práce na rekonstrukci komunikace na ulici Filmová. Nyní je na řadě další fáze. Ta si od 26. září vyžádá úplnou uzavírku ulice.

Od pondělí 26. září se všem vozidlům kompletně uzavře ulice Filmová. Projíždět budou moci jen vozidla stavby a v několika málo případech vozidla MHD. Jak uvádí Dopravní společnost Zlín-Otrokovice, uzavírka se dotkne hlavně linky č. 32, která jezdí v lokalitě Filmových ateliérů.

Ulice by měla být neprůjezdná až do 30. listopadu. V případě komplikací nebo nepříznivého počasí se počítá s časovou rezervou, která hlásí konec uzavírky 15. prosince. Každý pracovní den bude ulice uzavřena od 8:00 do 19:00 hodin a o víkendu potom nebude možné projet vůbec.

V pracovní dny mohou vozidla MHD projet Filmovou ulicí od svého ranního začátku až do zmiňovaných 8:00 hodin. Poslední spoj linky č. 32, který pojede na Filmové ateliéry – točnu, je školí spoj s odjezdem z Náměstí Míru v 7:47 hodin. Z konečné zastávky Filmové ateliéry – točna potom bude odjíždět poslední spoj do centra města v 7:56 hodin.

Následně první spoj, který v podvečerních hodinách projede Filmovou ulicí, bude mít odjezd z Náměstí Míru v 19:28 a z Filmových ateliérů – točna v 19:44 hodin. Stavební firma kromě toho v průběhu dne zajistí průjezd jednoho a pouze jednoho spoje v odpolední špičku. Jde o autobus, který zajišťuje dopravu zaměstnanců do firmy Noventis a který zároveň odváží školáky z Filmové školy. Tento spoj odjíždí z Náměstí Práce ve 13:28 hodin přes Kudlov. Zpět jede z Filmových ateliérů – točny ve 13:44 po trase přes Březnickou ulici.

Všechny další spoje, kterých se výluka týká, budou zkráceny na provizorní točnu u parkoviště krematoria. Bližší informace k výlukám potom cestující najdou na stránkách DSZO. „Doporučujeme cestujícím, aby si v době výluky před každou cestou na lince 32 aktuální odjezdy svých spojů nebo jejich případné změny ověřili na zastávkách nebo na internetu,“ zdůrazňuje vedoucí dopravního úseku DSZO Pavel Nosálek.

V rámci stavby dojde ke stavebním úpravám komunikace, které obnášejí sjednocení šířky, odvodnění, zvýšení únosnosti vozovky a nový povrch. Dále dojde také k výstavbě nového chodníku, který v ulici prozatím chyběl.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x