Rekonstrukce tržiště Pod Kaštany je v plném proudu

ZLÍN - Rekonstrukce zlínského tržiště Pod Kaštany byla oficiálně zahájena v pátek 1. října a od té doby jsou stavební práce v plném proudu. Do nových zmodernizovaných prostor se nakupující a trhovci vrátí přibližně za rok.

Prvním říjnem započala rekonstrukce zlínského tržiště Pod Kaštany. V současnosti jsou prostory oploceny a následovat má dvanáctiměsíční přestavba s rozpočtem 125 miliónů korun. Dle zastupitelů města je cílem především snaha přenést trhy do 21. století.

Chceme na trhy dostat zpět to, co v minulých letech – čerstvou zeleninu a ovoce s takzvaně garantovaným rodným listem, které budou lidé spotřebovávat s radostí. Ne jako to, co si koupí v supermarketech. Potom budou na tržiště lidé chodit o to raději,“ uvedl primátor Zlína Jiří Korec.

Prodejci by se však mohli „supermarketovým“ podmínkám přiblížit díky novému modernímu zázemí – prodejní stoly budou mít střechu, rozvody vody nebo elektronické zásuvky určené především pro obchodníky nabízející sýry či uzeniny.

Samotnou stavbu budou doprovázet nutné komplikace. „Musíme se předem omluvit všem, kteří tržištěm procházejí, že budou muset najít nějaké obchozí trasy. Na druhou stranu si myslím, že výsledek bude stát za to. O rekonstrukci tržiště se mluví dlouhé roky a jsem strašně rád, že se mi podařilo s majiteli stánků dohodnout,“ dodal Korec.

Dle současných návrhů by prodejních míst mělo být až 100 na 900 metrech čtverečních. Kvůli rozloze prostor se při opravách přesune zastávka městské hromadné dopravy. Pro zájemce o trhy v době rekonstrukce bude připraveno náhradní tržiště na nedalekém parkovišti.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x