Rekonstrukce zimního stadionu ve Zlíně má stát půl miliardy korun

Ilustrační foto (Foto: MěÚ Zlin)
ZLÍN - Na konci roku 2019 podepsalo město Zlín smlouvu s projektanty na zpracování projektové dokumentace rekonstrukce Zimního stadionu Luďka Čajky ve Zlíně. Nyní zástupci města a hokejového klubu Berani Zlín s projektanty intenzivně spolupracují, aby ve Zlíně vznikl multifunkční stadion moderního střihu, serveru Zlin.cz to uvedl mluvčí magistrátu Tomáš Melzer.

Výběrové řízení na zpracování projektové dokumentace rekonstrukce Zimního stadionu Luďka Čajky vyhrála díky nabídnuté ceně a splnění všech podmínek soutěže společná nabídka firem ATIP a Centroprojekt. Společnost ATIP s architektem Martinem Vokatým v čele je autorem pražské O2 areny, která představuje moderní typ víceúčelové arény pro zábavu, show, sportovní a kulturní události, výstavy, veletrhy i společenské akce.

Jednou z podmínek města jako zadavatele byla úzká spolupráce zástupců města a hokejové klubu s projektanty. Spolupráce všech zúčastněných již několik měsíců intenzivně probíhá. „Chceme docílit urychlení vyhotovení projektové dokumentace, aby nedošlo ke zbytečným průtahům.  Projekt průběžně připomínkujeme a řešíme jednotlivé varianty daných řešení. Ačkoliv byl původní termín pro zpracování konec roku 2021, je možné, že se podaří mít dokumentaci zpracovanou v předstihu,“ řekl primátor města Jiří Korec.

Zásadní proměnou projde technické zázemí, šatny pro sportovce i interiér zimního stadionu. Důraz se bude klást na komfort diváků ve všech směrech.  Budou rozšířeny chodby stadionu, modernizovat se bude hlediště i zázemí pro gastronomické zařízení v podobě bufetů a restaurace. V plánu je taktéž vybudování prstence skyboxů. „Důležitá bude i multifunkčnost, která nyní zimnímu stadionu zásadně chybí a je jedním ze zásadních prvků, které má zrekonstruovaný zimní stadion mít. Otevře se nám pak možnost pořádání velkých koncertů nebo mezinárodních sportovních akcí. Počítáme například i s bezbariérovým přístupem pro sledge hokejisty, který nyní na zimním stadionu Luďka Čajky chybí,“ sdělil Jiří Korec.

Předpokládaná cena rekonstrukce zimního stadionu je půl miliardy korun. Financovat by se měla prostřednictvím dotace ze státních či krajských prostředků. V případě, že město dotaci nezíská, bude město financovat rekonstrukci pomocí úvěru. Rekonstrukce bude probíhat v několika etapách, práce by měly být dle aktuálního plánu započaty v průběhu sezony 2021/22.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x