Rekonstrukci mostu přes železnici v Otrokovicích ocenili odborníci

Foto: Milan Mikšík
OTROKOVICE - V kategorii Dopravní, inženýrské a ekologické stavby získala v prestižní soutěži Stavba roku Zlínského kraje za rok 2019 prvenství rekonstrukce mostu přes železniční trať a místní komunikace v Otrokovicích v ulici Nadjezd. Serveru Zlin.cz to řekla mluvčí města Romana Pastuszková.

Hlavním cílem soutěže je prezentace a zviditelnění kvalitních projektů v oblasti stavitelství ve Zlínském kraji a přiblížení nových staveb a jejich autorů širší laické i odborné veřejnosti. Soutěž má sedm kategorií, z nichž jednu hlavní cenu získala společnost Eurovia společně s městem Otrokovice.

Město Otrokovice přihlásilo do soutěže za rok 2019 přestavbu výměníkové stanice na odborné učebny Základní školy TGM. „Námi přihlášená stavba si sice ocenění nevysloužila, nicméně zhotovitelská společnost Eurovia přihlásila rekonstrukci mostu M1 přes železniční trať, která se realizovala v minulém roce také v Otrokovicích. Tato oprava byla rozsáhlá, složitá a finančně náročná, a proto si zaslouží pozornost. Jsem ráda, že získala ve své kategorii hlavní cenu,“ uvedla starostka města Hana Večerková.

Rekonstrukce mostu byla zahájena v únoru 2019. Jejího dokončení a slavnostního přestřižení pásky na opraveném mostě se obyvatelé Otrokovic dočkali v úterý 5. listopadu 2019.

„Ocenění si velmi vážíme. Jsme rádi, že porota ohodnotila technickou a časovou náročnost stavby, zejména s ohledem na zachování provozu na koridorové trati. Jsme rádi, že po získání ceny za vjezd do areálu Toma jsme uspěli s další stavbou pro město Otrokovice,“ vyjádřil spokojenost ředitel závodu zlínské pobočky Eurovia Michal Friedlaender.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x