Rekonstruované otrokovické koupaliště se chystá na sezonu, vstupné zdraží

Otrokovické koupaliště se připravuje na sezonu. Foto: tehosotrokovice.cz
OTROKOVICE - Koupaliště v loňském roce prošlo rozsáhlou rekonstrukcí a pomalu, ale jistě se připravuje na zahájení letní sezóny. Pracuje se na údržbě bazénu, brouzdališť i samotného zázemí. V letošním roce by měla být posílena i kapacita bufetu. Otevření se očekává v závislosti na počasí kolem poloviny června.

Na návštěvníky koupaliště čeká nové brouzdaliště s řadou zábavních prvků. Děti si užijí vodní kyblíčky, dělo s terčem, stříkajícího delfína či hada. Dva bazény brouzdaliště jsou propojeny šikmou plochou, na které se pohodlně sklouznou nejmenší děti. U velkého bazénu čeká na návštěvníky široká skluzavka se dvěma dráhami.

V letošním roce dochází k výraznému zvyšování nákladů na provoz koupaliště. To se částečně promítne i do cen vstupného. „Museli jsme přistoupit ke zvýšení cen vstupného, které je způsobeno plošným růstem cen energií, materiálů a služeb. Přesto jsme se snažili udržet ceny na přijatelné úrovni a věříme, že si návštěvníci na koupaliště cestu najdou,“ uvedl Tomáš Morys, jednatel městské obchodní společnosti TEHOS, která koupaliště provozuje.

Celodenní vstupné se zvedne o dvacet korun, odpolední o deset. Ceník i v letošním roce počítá se zvýhodněným vstupným pro rodiny, děti i seniory. Možnost využít sportovní zařízení v areálu, jako je ping pong, volejbal,, trampolína, kuželky či streetball, zůstává zdarma.

Loni městské koupaliště využilo téměř 35 tisíc návštěvníků. Jedná se historicky o nevyšší návštěvnost areálu. „Velmi nás těší, že si lidé koupaliště oblíbili. Snažíme se areál nejen udržovat, ale postupně modernizovat a nabídnout jeho návštěvníkům kvalitní služby. Provoz zařízení nikdy nebyl výdělečný. Vzhledem k tomu, že jde o atraktivní a oblíbenou službu města, jsme připraveni ji i nadále dotovat. Pokud nebudeme počítat realizované investice, samotný provoz koupaliště nás ročně stojí bezmála 4 miliony korun. Přestože byl loňský rok rekordním co do návštěvnosti, příjmy ze vstupného byly jeden milion korun. Vzhledem k ekonomickému vývoji očekáváme, že letos bude provoz ještě finančně náročnější, proto jsme museli přistoupit k navýšení cen vstupného, které alespoň trochu pomůže zlepšit finanční bilanci zařízení,“ řekla starostka města Otrokovice Hana Večerková.

Ceník vstupného na městské koupaliště

celodenní vstupné – dospělí100
celodenní vstupné – děti 6-15 let, ZTP, senioři nad 65 let50
děti do 5 letzdarma
  
odpolední vstupné od 16.00 hod – dospělí60
odpolední vstupné od 16.00 hod – děti 6-15 let30
  
vstupné 1 HOD – dospělí (max. 80 minut) doplatek za každých započatých 10 minut – 10,- Kč30
  
předplatné pro 5 vstupů – dospělí400
předplatné pro 5 vstupů – děti 6-15 let200
  
zvýhodněné vstupné (min. 10 osob) školy, tábory, soustředění mládeže30
  
rodinné vstupné 2 dospělí + 2 děti (6-15 let)250
rodinné vstupné 2 dospělí + 1 dítě (6-15 let)225
rodinné vstupné 1 dospělý + 2 děti (6-15 let)150
rodinné vstupné 1 dospělý + 1 dítě (6-15 let)125
  
  
Půjčení lehátka50
vratná záloha – lehátko100
vratná záloha – klíče od šatní skříňky50
  
Sport – ping-pong,volejbal, trampolína, kuželky, streetballzdarma

Zdroj: město Otrokovice

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x