Rekordní ročník projektu Tvoříme Zlín, lidé poslali 56 návrhů na zkrášlení města

foto: město Zlín
ZLÍN – Šestý ročník projektu Tvoříme Zlín se letos může radovat hned ze dvou úspěchů – rekordních 56 návrhů projektů, které pomohou zlepšit život ve městě, a zvýšení částky na jejich realizaci na 7 milionů. Rekonstrukce se tak dočká třeba most na Benešově nábřeží nebo zastávka na Jižních Svazích.

Projekt na zlepšení života v krajském městě Tvoříme Zlín se dočkal rekordního zájmu veřejnosti. Do šestého ročníku lidé poslali celkem 56 návrhů na zkrášlení města. Skupina pracovníků jednotlivých odborů magistrátu vybrala do závěrečného hlasování 25 nejlepších nápadů. Ty se rozdělily do dvou kategorií – malé a velké projekty.

Mezi těmi malými si vítězství vybojoval návrh na revitalizaci mostu na Benešově nábřeží u obchodu. Hlasovalo pro něj celkem 541 lidí. Most by si tak měl projít rekonstrukcí, během které by z něj měla zmizet špína a graffiti.

V kategorii velkých projektů zvítězil se 449 hlasy návrh na rekonstrukci zastávky MHD Slunečná směr z města. Zanedbaná zastávka na Jižních Svazích by si měla projít celkovou opravou a doplnit by ji měla výzdoba formou umělecké malby graffiti.

O vítězích mohla veřejnost rozhodovat od 6. do 26. listopadu.  „Rekordní zájem obyvatel o letošní ročník projektu Tvoříme Zlín je příjemným překvapením. Svědčí o angažovanosti a kreativitě obyvatel našeho města. Věříme, že vyhodnocené projekty přinesou novou energii do města,“ komentovala výsledky náměstkyně primátora Jana Bazelová, která má projekt v kompetenci.

Kromě velkého množství návrhů na zkrášlení Zlína se projekt dočkal i dalšího úspěchu. Město se totiž tentokrát rozhodlo místo 5 milionů korun uvolnit na realizaci úspěšných nápadů hned o 2 miliony víc. Celkem se i se zmíněnými vítězi jednotlivých kategorií realizuje 10 návrhů s největšími počty hlasů. Vzniknout by tak mělo například multifunkční dětské hřiště na Mokré, naučná stezka Po stopách rytíře Miloše nebo taneční zvonkohra pro malé i velké.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x