Řidič naboural, ujel od nehody a sám pak skončil v příkopu. Předtím vypil dva litry tvrdého alkoholu

Ilustrační foto
ZLÍNSKO – Se silně podnapilým řidičem osobního automobilu měli ve středu odpoledne co do činění policisté z Valašských Klobouk. Ten nejdříve způsobil nehodu, od které ujel, a následně sám skončil v příkopu. Policisté zjistili, že mu v krvi kolovalo přes tři promile alkoholu.

Oznámení o řidiči, který při jízdě v protisměru narazil do vozidla Škoda Superb devatenáctiletého řidiče, přijal operační důstojník ve středu krátce před sedmnáctou hodinou.

Řidič od nehody ujel a pokračoval v jízdě od Brumova – Bylnice směrem ke Štítné nad Vláří na Zlínsku. Tam se otočil a jel zase zpět. Za železničním přejezdem vjel mimo vozovku a začal couvat. Vozidlo BMW ale uvízlo v zatravněném příkopu,“ upřesnila policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Při příjezdu policistů řidič odmítal vypnout motor vozidla, nechtěl vystoupit, nepředložil žádné doklady, téměř nemluvil ani nereagoval na výzvy. Policisté prvosledové hlídky z Valašských Klobouk následně přivolali hlídku dopravních policistů k prověření dopravní nehody.

Ještě před jejich příjezdem muž vystoupil z vozidla a zanedlouho se podrobil také dechové zkoušce s výsledky 3,18 a 3,25 promile alkoholu. Přiznal, že od předchozího večera vypil asi dva litry tvrdého alkoholu, pravděpodobně slivovice,“ pokračovala Kozumplíková.

Dopravní policisté zadrželi čtyřiašedesátiletému muži řidičský průkaz a zakázali mu další jízdu. Vozidlo si převzal jeho mladší bratr.

Za ohrožení pod vlivem návykové látky mu hrozí až tři roky vězení, zákaz řízení a peněžitý trest,“ uzavřela policejní mluvčí.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x