Řidič nezvládl řízení, sjel ze silnice a zastavil se až v těsné blízkosti kolejí

foto: HZS Zlínského kraje
UHERSKÝ OSTROH – Včera kolem půl desáté večer vyjížděli hasiči k dopravní nehodě na Uherskohradišťsku. Řidič sjel ze silnice, přetočil se přes střechu a zastavil se až v těsné blízkosti kolejí.

Včera krátce před půl desátou hodinou večerní přijali hasiči hlášení o dopravní nehodě v blízkosti Uherského Ostrohu. Na místo ihned vyjela profesionální jednotka z blízkého Veselí nad Moravou. Ta po příjezdu objevila vrak automobilu, který se po nehodě zastavil až těsně u kolejí.

Na místo zanedlouho přijeli také profesionálové z Uherského Hradiště a převzali velení. Jihomoravští kolegové se tak mohli vrátit na svou základnu.

Řidič, který s autem havaroval, se z vozu dostal sám. Následně si jej do péče převzala posádka záchranné zdravotnické služby, která jej převezla do nemocnice.

Velitel zásahu si na místo nehody povolal drážní hasiče. Po jejich příjezdu a zhodnocení situace, byl obnoven provoz na trati. Vlaky ovšem mohly projíždět jen se sníženou rychlostí. Drážní profesionálové si navíc na pomoc vyžádali vyprošťovací techniku, se kterou vytáhli vrak havarovaného vozu.

Krátce po půlnoci se jednotky mohly vrátit na své stanice. Příčina a okolnosti nehody jsou nyní v šetření Policie České republiky.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x