Řidič v Kroměříži nedal přednost cyklistovi. Ten skončil se zraněním v nemocnici

Foto: Policie ČR
KROMĚŘÍŽ – V dnešních brzkých ranních hodinách došlo v Kroměříži k dopravní nehodě, při které řidič osobního auta nedal přednost cyklistovi. Ten skončil se zraněním v nemocnici.

Senior jel na kole při pravé straně po hlavní silnici. Řidič osobního vozidla, který vyjížděl z vedlejší komunikace, zřejmě cyklistu přehlédl. Tak se stalo, že při odbočování vpravo do muže narazil a došlo ke střetu.

Senior utrpěl zranění a byl převezen do Kroměřížské nemocnice k ošetření. Dechovou zkouškou byl alkohol u obou řidičů vyloučen, škoda na majetku nevznikla,“ uvedl k nehodě policejní mluvčí Radomír Šiška.

Právě cyklisté patří mezi nejzranitelnější účastníky silničního provozu a začátkem jara jich bude na komunikacích přibývat. Policie proto radí, na co by něměli před usednutím na kolo zapomínat.

Před každou jízdou si zkontrolovat povinnou výbavu jízdního kola, nasadit si cyklistickou přilbu, zvolit vhodné oblečení a používat reflexy kvůli viditelnosti, dodržovat pravidla silničního provozu, být ohleduplný a předvídavý, nepřeceňovat své síly, vyvarovat se alkoholu. A poslední rada na závěr – mít u sebe mobilní telefon pro případ, že budu potřebovat přivolat pomoc,“ radí cyklistům za policii Radomír Šiška.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x