Řidič ve Zlíně při vyjíždění srazil cyklistu. Aniž by mu poskytl první pomoc, zacouval zpět a odešel do domu

Foto: Policie ČR
ZLÍN – Zlínští dopravní policisté řeší od středečního večera zapeklitou dopravní nehodu. Řidič osobního vozidla srazil při vyjíždění cyklistu, kterému neposkytl první pomoc, naopak zacouval zpět a odešel do domu. Oba účastníci dopravní nehody byli navíc pod vlivem alkoholu. Řidič však tvrdil, že se napil až po dopravní nehodě.

Ve středu v 17:45 hodin v místní části Zlína – Prštné na třídě T. Bati srazil jednasedmdesátiletý řidič osobního vozidla při vyjíždění od domu pětačtyřicetiletého cyklistu jedoucího po chodníku.

Cyklista po střetu upadl na komunikaci. Řidič neoznámil dopravní nehodu policii ani neposkytl první pomoc cyklistovi, naopak zacouval zpět na parkovací místo a odešel do domu,“ informovala policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Záchranáři poté převezli cyklistu se zraněním do nemocnice. „Dechová zkouška u něj ukázala hodnotu 0,46 promile alkoholu,“ upřesnila Kozumplíková.

Dopravní policisté následně kontaktovali řidiče vozidla, u kterého byla dechová zkouška rovněž pozitivní – nadýchal 0,91 promile alkoholu.

Řidič ovšem policistům tvrdil, že pil až po dopravní nehodě. Jaká je skutečnost, ukáže až lékařské vyšetření, kterému se podrobil,“ pokračovala policejní mluvčí.

Řidič osobního vozidla podle policie jednal hned několikrát v rozporu se zákonem. „Opustil místo dopravní nehody před příjezdem policie, přemístil vozidlo, aniž by to nutně vyžadovala dopravní situace, neoznámil dopravní nehodu a nezdržel se požití alkoholu do příjezdu policie,“ dodala Monika Kozumplíková s tím, že cyklista užil k jízdě v rozporu se zákonem chodník.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x