Řidiči by si měli dát pozor na nové dopravní značení v centru Zlína

foto: město Zlín
ZLÍN – Městský odbor dopravy upozorňuje řidiče na nové dopravní značení v centru Zlína. Koncem roku 2022 došlo na křižovatce ulic Gahurova a Vavrečkova směrem z areálu SVIT k osazení svislého dopravního značení „zákaz odbočení“ s dodatkovou tabulkou „od 6:00 do 18:00 hod“.

Na křižovatce ulic Gahurova a Vavrečkova často docházelo k tvorbě kolon. Řidiči, kteří chtěli odbočit vpravo k třídě Tomáše Bati, byli omezováni druhou skupinou řidičů, která chtěla sice odbočit také, ale vlevo směrem k Čepkovu. V návaznosti na frekvenci dopravy trvalo odbočení směrem doleva mnohem déle, a navíc vznikaly nebezpečné situace.

Křižovatce, kterou dlouhodobě trápily dopravní zácpy, má zákaz odbočení odlehčit a průjezd vozidel by tak měl být plynulejší.

K úpravě dopravního značení jsme přistoupili kvůli k trvalému nárůstu dopravy v bývalém továrním areálu. Tomuto kroku předcházelo vybudování nové okružní křižovatky Vodní x Bartošova, která by při průjezdu kolem autobusového nádraží měla kapacitně zajistit bezpečnější a plynulejší výjezd směrem na Jižní Svahy,“ vysvětlil náměstek primátora města Zlín pro oblast dopravy Michal Čížek.

Omezení pro odbočení vlevo od továrního areálu bylo stanoveno od 6:00 do 18:00 hodin, tedy v době, kdy je provoz nejhustší.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x