Řidiči se před jízdou posilnili alkoholem. Výsledek dechové zkoušky jednoho z nich překvapil i otrlé policisty

Foto: Policie ČR
KROMĚŘÍŽSKO – Jako by nestačilo, že o víkendu zasáhla Zlínský kraj pořádná sněhová nadílka. Když se k tomu ještě přidají nezodpovědní řidiči, kteří se před jízdou posilní alkoholem, může to skončit katastrofou. V tomto případě to naštěstí skončilo jen rozbitým plechem...

V sobotu krátce před devátou hodinou ranní kontrolovala hlídka Obvodního oddělení Morkovice – Slížany jednatřicetiletého řidiče golfu v obci Zdounky. Výsledek dechové zkoušky zaskočil i otrlé policisty. „Ta přesáhla hodnotu tři celé tři desetiny promile alkoholu v dechu,“ upřesnil policejní mluvčí Radomír Šiška.

V neděli minutu po půlnoci pak vyjížděli dopravní policisté k havárii vozidla Škoda Scala na silnici III/43828 mezi obcemi Záhlinice a Kurovice. Osmačtyřicetiletý řidič vyjel vlivem své podnapilosti mimo komunikaci a havaroval. „Přivolané hlídce nadýchal jeden a půl promile. Nehoda se obešla bez zranění,“ pokračoval Šiška s tím, že na vozidle vznikla škoda dvě stě deset tisíc korun.

Oba řidiči jsou nyní podezřelí z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. „Prvnímu hrozí jeden a druhému až tři roky za mřížemi,“ dodal na závěr Šiška.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x