Řidička srazila na Jižních Svazích sedmnáctiletého chodce. Ve tmě si ho nevšimla

Foto: Policie ČR
ZLÍN - Ve čtvrtek 14. září v šest hodin ráno srazila devětadvacetiletá řidička Mercedesu sedmnáctiletého chodce, který právě přecházel silnici po přechodu pro chodce. Mladík skončil se zraněním v nemocnici.

Událost se stala ve Zlíně na Jižních Svazích u zastávky MHD Družstevní. Řidička cizí národnosti jela ve směru do centra Zlína, chlapec přecházel směrem k I. segmentu.

Protože byla v té době ještě tma, navíc nesvítila ani světla veřejného osvětlení a pršelo, řidička si chodce na přechodu ve tmavém oblečení i přes velmi pomalou rychlost, kterou jela, nevšimla. Jakmile ho uviděla, ihned zabrzdila, ale střetu již nestihla zabránit,“ přiblížila nehodu policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Mladík spadl na vozovku, řidička mu chtěla pomoci, ale řekl, že nic nepotřebuje a sám zavolal záchranáře i policii. Záchranáři ho následně převezli do nemocnice.

S přicházejícím podzimním počasím a plískanicemi, které nás čekají, buďte za volantem mnohem pozornější a raději dejte nohu z plynu, ať jste schopní včas reagovat na nenadálé události v silničním provozu,“ upozorňuje řidiče Kozumplíková.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x