Rozkvetlý areál, mláďátka nebo prohlídky zámku. Zlínská zoo zve na Velikonoce

Foto: archiv Zoo Zlín
ZLÍN – Ještě nevíte, kde budete trávit velikonoční svátky? Dobrou volbou bude zcela jistě zlínská zoo, která láká nejen na nově narozená mláďátka a rozkvetlý areál, ale také na speciální program Velikonoce u Seilernů na zámku Lešná.

Areál zoo, především okolí zámku Lešná, rozzářily tisíce květů narcisů, tulipánů a hyacintů, rozkvetly také bílé magnolie, krokusy nebo zlatý déšť.

Slonice a téměř dvouletý sloní sameček Zyqarri si každý den od jedenácté hodiny užívají rozlehlý travnatý výběh v Karibuni, určitě doporučujeme zavítat. Rušno je také u klokanů rudokrkých, kde z bezpečí máminých vaků už vykukují letošní mláďata,“ uvedla vedoucí marketingu zlínské zoo Romana Mikešová.

V bývalém pavilonu slonů na návštěvníky čekají tapíři čabrakoví – samice Nadira se svým tříměsíčním potomkem jménem Coffee. V jihoamerické oblasti pak lidé uvidí hned tři mláďata kapybar.

Během Velikonoc budou připraveny také speciální prohlídky zámku Lešná. „Přestavíme Vám Velikonoce u Seilernů, posledních hraběcích majitelů zámku, nabídneme ukázku kraslic a nejrůznějších ptačích vajíček a také přiblížíme jednotlivé dny velikonočního období – od Květné neděle po Velikonoční pondělí,“ doplnila Romana Mikešová.

Zámecké interiéry doslova rozzáří jedinečná velikonoční výzdoba, každý z 11 pokojů bude mít osobitou výzdobu. Zámek bude otevřen vždy od 10 do 16 hodin, kdy začne poslední prohlídka. Zoo Zlín je nyní otevřena každý den od 8:30 do 18 hodin.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x