Rožnov zdobí stromy plné velikonočních vajíček

foto: město Rožnov pod Radhoštěm
ROŽNOV POD RADHOŠTĚM – Děti ze základních škol v Rožnově se rozhodly přivítat jaro. A jelikož jsou tady Velikonoce, šly na to od podlahy a na pomoc si vzaly krásně zdobené kraslice. Velikonočními vajíčky a dalšími jarními výtvory ozdobily stromy po celém městě.

V Rožnově pod Radhoštěm letos vítají jaro a s ním i Velikonoce stromy plné pestrobarevných vajíček. Díky dětem ze zdejších základních škol se koruny stromů proměnily v galerii plnou velikonočních ozdob.

A jak taková nádhera vznikala? Vlastně bylo vše jen na mladých umělcích a jejich kreativitě. Se štětci v rukou a paletami plnými barev dostali za úkol vytvořit kraslicová díla na jednoduché jarní téma „Velikonoce“. Nápaditost žáků se potom projevila v každém namalovaném vajíčku, veselém zajíčkovi, nebo barevné pentli. Ozdoby následně putovaly na předem vybrané stromy, ze kterých se tak staly zelené výstavní prostory pro díla dětských malířů.

„Tento projekt byl pro nás nejen způsobem, jak uvítat jaro a připravit se na sváteční období, ale také jako způsob, jak posílit pouto mezi našimi školami a městem a přispět ke krásnějšímu prostředí, které obýváme. Jsem potěšen kreativitou a úsilím, které naše děti vložily do této iniciativy, a jsem hrdý, že můžeme sdílet jejich umělecká díla s celým městem,“ říká místostarosta Rožnova Tomáš Gross. Jeho pochvala tak putuje za dětmi do základních škol Záhumení, Koryčanské Paseky, Pod Skalkou, 5. května a Videčská.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x