Rožnovské vlakové nádraží se dočká nové podoby

Takto by mělo vypadat zrekonstruované vlakové nádraží v Rožnově, foto: město Rožnov pod Radhoštěm
ROŽNOV POD RADHOŠTĚM – Začátkem srpna odstartuje rekonstrukce vlakového nádraží v Rožnově pod Radhoštěm. Místní se dočkají nového parkoviště i hlídaného přístřešku na kola. Největší modernizací ale projde samotná nádražní budova.

Z kraje srpna začne v Rožnově pod Radhoštěm rozsáhlá rekonstrukce vlakového nádraží, která si vyžádá téměř 176 milionů korun. Ta by měla přinést mnoho novinek a hotovo by mělo být už v květnu 2023.

Novou podobu získá kolejiště, kde vyrostou dvě nová bezbariérová nástupiště. Pro cestující bude vybudováno také nové parkoviště, které bude přístupné směrem od Lidlu. Pro ty, kteří na nádraží zamíří pěšky, vznikne z ulice Zemědělská přístupový chodník. A pro cyklisty, kteří nechtějí cestovat s kolem, vyroste na nádraží nový hlídaný přístřešek na kola.

Největší rekonstrukce se ale dočká hlavně nádražní budova. Tu čeká změna vnitřních dispozic, nové prostory pro odbavení, bezbariérový přístup a také nové toalety pro veřejnost.

O rekonstrukci nádraží, které není v majetku města, jsme se Správou železnic jednali asi 6 let. Jsem ráda, že oprava prostor již začala a že se nám zde podařilo prosadit také opravu nádražní budovy, která tvoří identitu celého nádraží. Nádraží nebude přístupné jen z jižní strany – od silnice I/35, ale také ze severu. Ze Zemědělské ulice projdete úhlopříčně chodníkem nebo můžete někoho přivézt autem a vyložit ho na krátkodobém parkovišti,“ uvedla místostarostka města Kristýna Kosová.

Po celou dobu rekonstrukce bude zajištěno fungování pokladny, čekárny a veřejných toalet pro cestující v mobilních buňkách. Na nezbytnou dobu bude navíc zřízeno provizorní nástupiště u drogerie DM. Zavedení náhradní autobusová dopravy se předpokládá pouze během letošního listopadu a prosince.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x