SENÁTNÍ VOLBY 2020: Kvůli druhému kolu senátních voleb se voliči v karanténě musejí znovu přihlásit na krajský úřad

Ilustrační foto (Foto: Zlínský kraj)
ZLÍNSKÝ KRAJ - Ve Zlínském kraji pokračují volby do Senátu, voliči v karanténě se musí znovu hlásit na krajský úřad. Serveru Zlin.cz to sdělila Helena Mráčková z tiskového oddělení krajského úřadu.

Ve Zlínském kraji začalo druhé kolo senátních voleb, protože v žádném ze dvou obvodů, kde se nyní volby do senátu konají, a to v obvodech 78 Zlín a 81 Uherské Hradiště, nikdo z kandidátů nezískal víc než 50 procent hlasů potřebných ke zvolení v prvním kole V obvodu 78 se tedy ve druhém kole utkají Tomáš Goláň a Pavel Stodůlka, v obvodu 81 Ivo Valenta a Josef Bazala.

„Upozorňujeme voliče, že vzhledem k epidemiologickým opatřením bude opět občanům v karanténě nebo izolaci umožněno volit zvláštním způsobem, a to buď metodou drive in, anebo prostřednictvím přenosných volebních schránek, musejí se však znovu telefonicky přihlásit na krajském úřadě,“ sdělila Pavlína Nováková, vedoucí oddělení organizačních činností a neziskového sektoru.

Občané, kteří jsou v karanténě, se pro tuto alternativní možnost volby mohou telefonicky objednávat na telefonních číslech: 577043 971, 577 043 972.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x