Šestiletý hrdina pomohl svému otci, který měl hypoglykemický šok

Foto: ZZS ZK
UHERSKOHRADIŠŤSKO – Už za několik let možná řady záchranářů doplní chlapec, který se před několika dny i přes svůj nízký věk zachoval jako opravdový profesionál. Teprve šestiletý hoch prokázal velkou duchapřítomnost, když pomohl svému tatínkovi trpícímu diabetem.

Když se muži na Uherskohradišťsku udělalo zle, svědci události si zpočátku mysleli, že je opilý. Až jeho syn – šestiletý chlapec – jim řekl, že je tatínek diabetik. Díky tomu, že bystrý hoch hned věděl, co má v případě hypoglykémie tatínka dělat, svědci zavolali na tísňovou linku 155.

Operátorka na místo vyslala záchranářské posádky z výjezdové základny v Uherském Hradišti. Při jejich příjezdu byl muž téměř už v bezvědomí. Chlapec se nezalekl ani situace, ani našich záchranářů a ochotně jim povykládal vše, co v takovém případě potřebovali vědět,“ informovali krajští záchranáři na svém webu.

Díky perfektní spolupráci s hochem se muže podařilo zaléčit v rámci přednemocniční neodkladné péče a přivést do plného vědomí už v místě události.

A tak jsme v sobotu možná potkali budoucího záchranáře. Sice mu je teprve šest, ale už teď má náš velký obdiv!“ dodali záchranáři.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x