Setkání kytaristů bude nejen ve znamení koncertů, ale také léčivých účinků hudby

Foto: Setkání kytaristů
ZLÍN – Už za tři týdny bude zlínský park Komenského a Zelenáčova šopa patřit 32. Setkání kytaristů. Těšit se můžete nejen na koncerty, ale také na zajímavé semináře, workshopy či diskuze.

Black Dog! Tento pojem v anglicky mluvících zemích vystihuje stavy, jako jsou úzkost nebo deprese. Je to zkrátka takový nevítaný a nečekaný host v našich hlavách, který může způsobit velké škody. Naštěstí však jde vykázat, vyhnat, vymést, a to třeba hudbou! Jak na to, se dozvíme na semináři Vladimíra Václavka „HUDBA A JEJÍ MOC“ ve čtvrtek 22. září v klubu Zelenáčova šopa.


Název Black Dog! má také skladba, pod kterou je podepsán basák z Led Zeppelin Jones Paul Jones, se kterým se na svých hudebních toulkách potkal vynikající muzikant Radim Zenkl. Ten společně s Ondrou Kozákem, i se svými Black Dogy, zavzpomíná na setkání s J. P. Jonesem ve čtvrtek září na koncertě v Zelenáčově šopě. Kromě toho v parku Komenského proběhne pod jejich vedením kytarový workshop nazvaný jako „Umění improvizace“.


Celý festivalový čtvrtek bude tematicky věnován léčivým účinkům hudby.

Zvolili jsme formu seminářů a diskuzí, završených koncertem tria Vladimíra Václavka, který je nejen vynikající muzikant, kytarista a skladatel, ale i myslitel a šaman. Myšlenky Black Dogu ovládnou prostory Zelenáčovy šopy od pozdního odpoledne. Během večerního programu pozve Vladimír na podium duo Ondra Kozák & Radim Zenkl, kteří zde zahrají svůj Black Dog koncert,“ uvedl pořadatel festivalu Robert Černý.


Odpolední program festivalu bude probíhat také v krásném prostředí parku Komenského, kde Radim Zenkl a Ondra Kozák povedou kytarový workshop na téma „Umění improvizace“. Své kytarové dovednosti zde předvedou i žáci ZUŠ pod vedením Evy Holečkové. Celý program v parku Komenského zakončí koncert uskupení ČERNÝ LOVEC ve složení Miroslav Černý, Milan Lovec Bílovský, Petr Nikl a Zdeněk Čenda Ondruška, jehož část se bude nahrávat pro vydání na CD.


Páteční program je připraven v Zelenáčově šopě.

Čekají vás koncerty hardrockové zlínské kapely Fireball, zlínské legendární kapely Tokyo a na závěr vystoupí hosté z Prahy – glamrockoví The Drain,“ uzavřel Robert Černý.

PROGRAM
Čtvrtek 22. 9.
/PARK KOMENSKÉHO

15.00 Malenovské poletuchy
16.00 workshop Ondra Kozáka a Radima Zenkla „Umění improvizace“
18.00 ČERNÝ LOVEC /Miroslav Černý / Milan Lovec Bílovský / Petr Nikl / Zdeněk Čenda Ondruška


/ZELENÁČOVA ŠOPA

17.00 Black Dog seminář Vladimíra Václavka „Hudba a její moc“
19.00 koncert Ondra Kozák & Radim Zenkl
20.00 Malenovské poletuchy
20.30 Vladimír Václavek trio


Pátek 23. 9.
/ZELENÁČOVA ŠOPA

18.00 Fireball
19.00 Tokyo
20.30 The Drain

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x