Ševci díky Cedidlově šťastné brance povalili Slovácko a vládnou kraji

Obránce Zlína Martin Cedidla se raduje po trefě do sítě konkurenčního Slovácka. Foto: FC Fastav Zlín
ZLÍN – Fotbalisté Zlína převzali žezlo a od soboty zase vládnou kraji! I když je Slovácko na tom v tabulce FORTUNA:LIGY lépe a zase útočí na evropské poháry, derby na Letné nezvládlo a po smolném gólu regionálnímu rivalovi podlehlo 0:1. Jediný gól střetnutí vstřelil v 82. minutě domácí obránce Martin Cedidla.

Přetažený centr záložníka Hrubého hlavičkoval dvacetiletý zadák z téměř nulového úhlu a míč propadl za střídajícího gólmana Fryštáka.

„Pro mě je to skvělé. Takhle důležitý gól jsem nikdy předtím nedal. Kor když to bylo 1:0,“ radoval se hrdina utkání. „Byl jsem tam úplně sám. Dával jsem to do ohně před branku. Jak to tam spadlo na zem, nikdo se to nesnažil odkopnout, takže je možné, že to v poslední chvíli trošku vypustili. Navíc jejich gólmanovi se to tam nějak zadrhlo pod nohama, trošku si to tam zťukl sám,“ popsal klíčovou chvíli Cedidla.

Ševci už těsné vedení udrželi a rivalovi oplatili podzimní porážku 0:3. „Myslím, že jsme viděli zajímavé derby. V určitých chvílích to byl boj, v určitých chvílích byly k vidění pěkné akce i šance a souboje. Skvělí byli diváci na obou stranách. Duel měl šťastný konec pro nás. Zažil jsem první vítězné derby a jsem za to moc rád. Konečně jsme dokázali naši sílu. Kluci hráli týmově, zopakovali jsme herně výkon z utkání proti Liberci a máme další body. Výkon byl odrazem těžké přípravy. Zvládli jsme tři těžké zápasy během týdne, vydrželi jsme až do konce se silami, to je další pozitivní zjištění,“ hodnotil duel zlínský trenér Jan Jelínek.

Slovácko, které dohrávalo bez vyloučeného Michala Tomiče, na jaře ve dvou duelech nejvyšší soutěže nebodovalo a nedalo gól. Má však k dobru odložené utkání s Pardubicemi.

Ve Zlíně mělo i smůlu. Po osmi minutách se zranil Kohút a po půlhodině i gólman Nguyen, kterého nahradil Fryšták. 

„Z naší strany to bylo asi nejslabší derby. Nešli jsme tomu naproti, měli jsme více pracovat, i když nás vykolejila dvě nucená střídání. Hůře jsme se dostávali do tempa, chyběla nám větší efektivita směrem nahoru, málo jsme sbírali odražené míče. Naše práce v šestnáctce a na posledních třiceti metrech je špatná, nekvalitní, nepřesná. To se projevilo i ve druhém poločase, kdy Jurečka místo zakončení hledá někoho přihrávkou. To vykresluje takovou nepohodu klíčových hráčů. Máme s tím problémy a musíme to nějak zlomit. Nesmíme dělat tak hloupé fauly. Rozhodla laciná branka ze standardní situace, ta jde na vrub brankáře,“ prohlásil zklamaný hostující trenér Martin Svědík.

FORTUNA:LIGA, 22. kolo –

Fastav Zlín – 1. FC Slovácko 1:0 (0:0)

Branka: 82. Cedidla. Rozhodčí: Berka – Kotík, Vyhnanovský – Proske (video). ŽK: Janetzký – Cicilia. ČK: 85. Tomič (Slovácko). Diváci: 3421 (omezený počet).

Zlín: Rakovan – Cedidla, Vraštil, Procházka, Matejov – Conde – Dramé (71. Hloušek), Hrubý (90.+3 Kolář), Tkáč, Janetzký (63. Vukadinovič) – Fantiš (71. Jawo). Trenér: Kalivoda.

Slovácko: Nguyen (34. Fryšták) – Reinberk, Kadlec, Daníček, Kalabiška – Havlík, Ljovin (78. Hofmann) – Kohút (10. Šašinka, 78. Cicilia), Sadílek, Holzer (78. Tomič) – Jurečka. Trenér: Svědík.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x