Ševci na vlně. Udrží se na ní i po Jablonci?

Ilustrační foto (Foto: FC Fastav Zlín)
ZLÍN - Netradičně už v pátek hostí fotbalisté Fastavu Zlín dalšího soupeře. Na Letnou míří na "předmikulášskou zábavu" silný tým Petra Rady z Jablonce. Diváci musí vzít zavděk přímým televizním přenosem, ale na hřišti bude nepochybně pěkně čertovsky horko i bez nich.

„Já na statistiky zase tak nejsem, ale vím, že jsme v lize nad Jabloncem dlouho nevyhráli. Připravujeme se jako vždycky naplno, bez jakéhokoliv bloku v hlavách a moc se těšíme,“ komentoval trenér Fastavu Páník informace o tom, že Zlín zdolal Severočechy naposledy v nejvyšší soutěži kdysi v roce 2005.

Do základu hostů patří reprezentant do 21 let Libor Holík, odchovanec Slovácka, který do Jablonce putoval po úspěšném působení právě ve Zlíně.

„Spoustu kluků znám, těším se, jasně, bude to boj,“ ví moc dobře ofenzivně laděný bek, který postoupil s mladým reprezentačním výběrem na EURO.

Ve Zlíně se hraje v pátek od 18 hodin. Poslední dobou se ševcům daří v obraně. Dostali ve třech utkáních jediný gól, vstřelili jich pět a jsou pátí. Obranu tvrdí trio Buchta, Simerský, Procházka. Výborně chytá brankář Dostál. Defenzivně to jde ale i ostatním, což je nezbytné.

„Jsme teď na vlně a nechceme o to přijít,“ vypráví spolehlivý bek Dominik Simerský s tím, že by Páníkův podzim žlutomodrá družina klidně prodlužovala až do vánočních svátků.

Mimochodem jednou z opor je už dlouhodobě ve velmi slušné formě hrající gruzínský fotbalista Vakho Čanturišvili. V lize ještě nedal v dresu Zlína gól. To tyčky mu jdou na výbornou. Jednou to přijít musí…

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x