Ševci proti Jihočechům a pak dlouhý půst

Foto: Fastav Zlín
ZLÍN - V sobotu budou hostit České Budějovice. Fotbalisté Zlína by si případnou výhrou zajistili absolutně klidný "jarní spánek". Vzhledem k tomu, že další utkání s Plzní se kvůli soupeřově karanténě odkládá a pak následuje reprezentační přestávka, čeká zřejmě Zlíňany dlouhá třítýdenní pauza.

To je věc, která nikoho zvlášť netěší. „Ovšem bereme to jako realitu zvláštní doby,“ říká trenér Zlína Bohumil Páník.

Vyloučit se ovšem nedá, že by se utkání s Plzní hrálo právě v reprezentační pauze, ale to je něco jako věštění z křišťálové koule, pravda je ta, že Plzeň už neoplývá spoustou reprezentantů jako v nedávné minulosti a vzhledem k nedostatku termínů by nemusela být proti.

Teď je ale „prvním programem“ duel proti Českým Budějovicím. Ty poslední dobou upustily páru a čtyřikrát nevyhrály.

„Tím se samozřejmě nenecháme ovlivnit, o to větší motivaci bude soupeř mít. Budeme se snažit zefektivnit finální část hry, v tréninku jsme tlačili ofenzivní hráče do důraznější koncovky, ta nám zatím chybí,“ podotkl trenér Páník.

Zápas se hraje v sobotu od 16 hodin na zlínské Letné. V předešlých dvou duelech byli vždy úspěšnější hosté. Budějovičtí si odvezli tři body ze Zlína za výhru 3:2, naposledy v listopadu minulého roku brali plný bodový bank na Střeleckém ostrově Zlínští, když vyhráli brankami Buchty a Dramého 2:1.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x