Ševci ušili senzaci. Zlín – Plzeň 1:0

Foto: FC Fastav Zlín
ZLÍN - O prvořadou senzaci se v 8. kole Fortuna ligy postarali před prázdným hledištěm fotbalisté zlínského Fastavu. Po parádním taktickém výkonu plném obětavosti udolali favorizovanou Viktorii Plzeň.

Hosté měli na úvod více ze hry a připravili si první velkou šanci. Kopic se dostal v nebezpečné pozici před brankáře Dostála, ale ten výborně zakročil a navíc si po odraženém míči báječně poradil i s dorážkou Limberského.

Po půlhodině hry se proti domácím pískala penalta, když si míč hlavou na vlastní ruku srazil Simerský. Jenže pravidla jsou striktní, v takovémto případě se ruka nepíská a domácí si po zásahu VARu vydechli.

Když přežili tento moment, udeřili. Běžela 38. minuta. Čanturišvili vysunul Jawa, který zleva ideálně našel v náběhu Poznara a ten zblízka rozhodl.

Začátek druhé půle: hned ve 46. minutě hlavička Fantiše z gólové pozice, jenže míč skončil vedle.

V dalším průběhu hráli domácí prakticky bez chyb, až v samém závěru jim ještě jednou zatrnulo. V 90. minutě dopravil míč do domácí sítě Hejda. Ovšem těsně předtím zahrál rukou střídající exzlínský Beauguel a pro Plzeň zase nic.

Velká radost zůstala na zlínské Letné.

Fastav Zlín – Viktoria Plzeň 1:0.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x