Ševci zdolali Ostravu a posunuli se před Brno, se kterým si to rozdají o sestup

Záložník Zlína Jakub Janetzký se raduje z gólu do sítě Ostravy. Foto: FC Trinity Zlín
ZLÍN – Zvládli další těžkou šichtu, udělali další potřebný krok k záchraně. Fotbalisté Zlína krůček po krůčku míří ke svému cíli, udržení v nejvyšší soutěži. Ševci v předposledním čtvrtém kole ligové nadstavby ve skupině o záchranu porazili Ostravu 2:1 a opustili poslední místo v tabulce.

Vrbův tým se posunul na patnáctou příčku a má jednobodový náskok před Brnem, takže v nedělním závěrečném kole mu stačí k odvrácení přímého sestupu na stadionu Zbrojovky remizovat.

„Vyplavali jsme na povrch, nejsme pod hladinou. Naše výchozí postavení je nyní lepší, než bylo před pár týdny. Hrát na remízu by ale bylo velké riziko. Budeme chtít v Brně vyhrát a navázat na tento duel, v němž tým ukázal svůj charakter,“ prohlásil po triumfu nad Baníkem zlínský trenér Pavel Vrba.

Jeho tým nasměroval za výhrou krátce po pauze Antonín Fantiš. Vzápětí sice Cadu pohotovou dorážkou Miskovičovi střely srovnal na 1:1, ale v 87. minutě rozhodl Jakub Janetzký. Hostující Ladislav Almási neproměnil v první půli penaltu.

„Jsem rád, že v těchto zápasech, které jsou pro nás hodně náročné, dáváme branky a dokážeme tyto kritické situace zvládat. Doufám, že nás takových zápasů ještě čeká několik. Celé mužstvo šlo za tím, abychom měli šanci ještě v dalších utkáních. Dělá kroky, aby se Zlín zachránil. Hráči ukazují charakter, není jim to jedno,“ těší Vrbu.

Zlín doma porazil Ostravu v nejvyšší soutěži po šesti zápasech, Baník nebodoval po čtyřech kolech. „Vyhrálo šťastnější mužstvo. Já mohu být spokojen s některými výkony, byli jsme celkově lepší. I když jsme nevyhráli, aspoň remízu jsme vydolovat měli, rozhodně ne prohrát,“ řekl kouč Baníku Pavel Hapal, jenž v minulosti vedl také ševce.

FC Trinity Zlín – Baník Ostrava 2:1 (0:0)

Branky: 47. Fantiš, 87. Janetzký – 53. Cadu. Rozhodčí: Szikszay – Vodrážka, Arnošt – Adámková (video). ŽK: Cedidla – Miškovič, Tijani. Diváci: 4944.

Zlín: Dostál – Cedidla, Simerský, Didiba, Reiter (86. Bartošák) – Janetzký, R. Hrubý – Vukadinovič (86. Čanturišvili), Slončík (66. Dramé), Fantiš (77. Kovinič) – Balaj. Trenér: Vrba.

Ostrava: M. Hrubý – Sanneh, Svozil, Pojezný, Šehič – Jaroň (85. Fleišman), Buchta (87. Kuzmanovič), Kaloč, Miškovič (78. Holaň), Cadu (77. Smékal) – Almási (46. Tijani). Trenér: Hapal.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x