Ševcovská bodová loupež na Hané. Olomouc – Zlín 0:1

Foto: Fastav Zlín
OLOMOUC - Sytý, znělý hlas zlínského trenéra Bohumila Páníka nešlo na olomouckém téměř liduprázdném stadionu přeslechnout. Taktických pokynů udělil nespočet a nakonec se mohl s kolegy s realizačního týmu obejmout. Zlín jel pro bod a odvezl z metropole Hané tři.

Poslední dobou si Zlínští rozhodně nemohou stěžovat na video asistenta rozhodčího, tolik omílaný VAR. Ten vstupuje prakticky do každého zápasu a rozhodčí zpravidla revokují své předešlé rozhodnutí.

Jako ve 22. minutě duelu moravských rivalů. To se s míčem kolem hranice trestného území nemohl domluvit zlínský Dramé. Přišel nenápadný faul, napřed rozhodnutí o trestném kopu, ale pak VAR uvařil penaltu.

Novic ve zlínském dresu Roman Potočný si na trénincích vydobyl možnost „jedenáctku“ kopnout. Stalo se, Mandous skákal k pravé tyči a host z Baníku si ranou doprostřed připsal první zlínský gól.

Byl jediný a vítězný. Třebaže se průběžně děly věci, jednou například ve druhé půli Dostál po Hubníkově hlavičce lapil míč někde na konci své brankové čáry.

V závěru pak hosté hrající už od prvního poločasu bez zraněného Poznara hrozili z brejků i z rohu, největší šance měli Jawo a Čanturišvili, ale brankář Mandous akcie svého týmu ještě na chvíli zvedl. Což ale platilo jen pár desítek vteřin do závěrečného hvizdu rozhodčího Hrubeše.

Fastav zaplašil řeči o tradicích zlínského krutého fotbalového jara a je mu s pětadvaceti body daleko lépe než před týdnem.

Sigma Olomouc – Fastav Zlín 0:1.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x