Silničáři opravují část průtahu obcí Halenkovice. Platí zde úplná uzavírka

Foto: televize TVS
ZLÍNSKO – Silničáři se pustili do rekonstrukce části silnice v Halenkovicích. Vozovka je sice zcela uzavřená, dá se však bez větších problémů objet. Práce na silnici navazují na další už opravené části komunikace.

Úplná uzavírka provází opravu silnice třetí třídy v Halenkovicích na Zlínsku. Zhruba kilometrový úsek je sice zcela neprůjezdný, dá se ale bez problémů z obou stran objet po další silnici třetí třídy, která vede částečně obcí. Řidiči se zdrží maximálně několik minut.

Úplná uzavírka silnice vždycky způsobuje komplikace, ale pouze místním obyvatelům a vlastníkům nemovitostí. Ti mají umožněn k nemovitostem přístup. Při některých pracích budou muset nechat vozidla kousek dál a jít pěšky. Ale v rámci Halenkovic provoz narušen není, protože tam máme více silnic třetí třídy. Část, kterou jsme uzavřeli, se dá objet po místních komunikacích,“ informoval za Ředitelství silnic Zlínského kraje Bronislav Malý.

Silnici, která se dostala do havarijního stavu, opravuje Ředitelství silnic Zlínského kraje. To už postupně zrekonstruovalo navazující úseky komunikace v Halenkovicích.

Probíhá zde recyklace konstrukčních vrstev a budou zde položeny nové asfaltové vrstvy. Souběžně s námi obec buduje chodníky a rekonstruuje kanalizaci. Takže celý ten kilometrový úsek bude v pořádku a bude sloužit občanům,“ zmínil Malý.

Zlínský kraj bude tato oprava stát 17 milionů korun. Hotovo by mělo být do konce září.

Zobrazit fotogalerii >>

--> --> --> --> -->