Silnice mezi Lipovou a Slavičínem projde rekonstrukcí. Připravte se na půlroční uzavírku

Foto: Zlínský kraj
ZLÍNSKO – Zhruba 2,5 kilometru dlouhý úsek silnice třetí třídy mezi obcí Lipová a Slavičínem se dočká opravy. Stavební práce za více než 18 milionů korun budou zahájeny v průběhu října, hotovo má být příští rok na jaře. Akce si vyžádá dopravní omezení.

Rekonstrukcí tohoto úseku se zvýší bezpečnost a plynulost dopravy, které jsou základním předpokladem pro snížení nehodovosti. Pozitivní dopad to bude mít i na nižší hladinu hluku a úrovně emisí ze silničního provozu,“ uvedl náměstek hejtmana pro dopravu Radek Doležel.

Silničáři opravu vozovky provedou technologií recyklace za studena a položí zde nové asfaltové vrstvy. Směrové i šířkové vedení silnice zůstane zachováno. Součástí prací bude také obnova vodorovného a svislého dopravního značení.

Stavební práce budou probíhat za úplné uzavírky. Pro všechna vozidla včetně linkové autobusové dopravy a vozidel IZS bude zřízena objízdná trasa Slavičín – Vlachovice – Haluzice. Příjezd do obce Lipová bude možný po silnici III/4932 ve směru od Haluzic.