Silnice v Uherském Ostrohu je po rekonstrukci za 10,7 milionu

Rekonstruovaný úsek silnice II/495 v Uherském Ostrohu (Foto: V. Cekota)
UHERSKÝ OSTROH – Téměř 700 metrů dlouhý úsek silnice v Uherském Ostrohu se dočkal rekonstrukce. Stála 10,7 milionu korun, řekl serveru Zlin.cz Vojtěch Cekota za Ředitelství silnic Zlínského kraje.

Práce se dotkly silnice číslo II/495. Rekonstrukci částečně pokryly peníze ze Státního fondu dopravní infrastruktury. Práce začaly loni v květnu. „Začátek rekonstruovaného úseku byl za mostem a konec před křižovatkou se silnicí I/55. Úsek měřil 657 metrů,“ uvedl Cekota.

Podle něj se vozovka rozšířila a sjednotila na sedm metrů mezi obrubami. „V místech rozšíření vozovky a překopů byla provedena nová konstrukce vozovky a v opravovaném úseku byly obnoveny asfaltové vrstvy v celé šířce vozovky. Odvodnění je zajištěno sestavou nových prefabrikovaných dešťových vpustí, které jsou napojeny do původní kanalizace,“ řekl Cekota.

Součástí stavby byla rovněž výstavba zastávkového pruhu pro osobní linkovou dopravu a obnova dopravního značení. Stavební práce se uskutečnily souběžně se stavbou zajišťovanou a financovanou ze strany města, která se dotkla připojen místních komunikací a sjezdů k přilehlým nemovitostem, ale i obnova a doplnění chodníků, vznik stezky pro chodce a cyklisty nebo parkovací plochy.

Větší část silničního průtahu Uherského Ostrohu II/495 směrem na Moravský Písek včetně dlážděného úseku na náměstí v celkové délce 1,3 kilometru rekonstruovalo Ředitelství silnic Zlínského kraje v letech 2007-2008 nákladem 22,2 milionu korun. „Architektonicky významný železobetonový most přes řeku Moravu, který se nachází na trase průtahu a který byl vyhlášen za kulturní památku, byl rekonstruován v roce 1999. Navazující úsek silnice II/495 z Uherského Ostrohu do Hluku jsme rekonstruovali v letech 2014-2016 nákladem téměř 190 milionů korun,“ doplnil ředitel Ředitelství silnic Zlínského kraje Bronislav Malý.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x