Skvělá zpráva pro řidiče! Ve čtvrtek se po více než půl roce otevře páteřní křižovatka v centru Zlína

Křižovatka ulic Mostní a Březnická bude do zkušebního provozu uvedena ve čtvrtek 30. 11. Foto: Město Zlín
ZLÍN – Čtvrtek 30. listopadu bude pro Zlín, a zejména pak pro řidiče projíždějící centrem města, velkým dnem. Po osmi měsících stavebních prací se znovu otevře křižovatka ulic Mostní a Březnická v centru města. Doprava se do obou směrů vrátí zhruba od 12 hodin, zatím půjde o zkušební provoz.

Stavba byla rozdělena na čtyři etapy a zahrnovala napřímení ulice Mostní a rekonstrukci křižovatky s ulicí Březnická, kde nyní funguje semafory řízená průsečná křižovatka. Součástí prací byla i řada úprav v okolí.

Znovuotevření křižovatky Mostní a Březnická představuje milník v našem několikaletém úsilí o bezpečnější a efektivnější dopravní síť. Věříme, že všechny změny nyní výrazně vylepší podmínky pro všechny účastníky silničního provozu,“ uvedl primátor Jiří Korec.

Podle náměstka primátora pro dopravu Michala Čížka rekonstrukce přinese mnohem komfortnější napojení místní části Letná. „Začnou zde sloužit nové zastávky MHD Univerzitní park a Zimní stadion a zároveň se chystají i nové linky směrem na Maják. Proto byla i ulice Březnická doplněna o nové zálivy MHD. Ještě jednou si dovolím připomenout, že rekonstrukce zvažovala i kruhový objezd, ale světelná křižovatka byla nakonec vyhodnocena jako lépe koordinovatelná se silnicí I třídy, tedy s Třídou T. Bati,“ upozornil Michal Čížek.

Upravená lokalita zahrnuje přestavbu křižovatky a její napřímení, úpravu univerzitního parku a několik novinek. „Vznikly inženýrské sítě pod stavbou, nové chodníky, nové parkoviště Březnická a zastávky MHD v ulicích Mostní i Březnická. Stavba také vyřešila vedení cyklostezek a v neposlední řadě úpravu prostoru před Hotelem Zlín i parkoviště Velké kino,“ vyjmenoval náměstek Michal Čížek.

Od pátku 1. prosince končí i výluka na autobusové lince MHD č. 32 z centra Zlína do čtvrti U Majáku, k Lesnímu hřbitovu a do lokality Filmové ateliéry. Trolejbusy začnou ve stejný den znovu jezdit po nově vybudovaném trolejovém vedení jak ve směru na Podhoří, tak na obratiště Sportovní hala. Cestující budou mít k dispozici nové zastávky Univerzitní park a Zimní stadion, obě budou fungovat na znamení.

Od pátku 1. prosince se do plného provozu vrací také parkoviště Velké Kino i Březnická, kde bude opět provoz za poplatek. „Současně začnou ve stejný den platit další opatření ve změně dopravního značení na okolních silnicích tak, aby se navrátil stav před rekonstrukcí. Řidiče prosíme o shovívavost a respektování přechodného stavu,“ uvedl Michal Čížek.

Stavba za přibližně 150 milionů korun bude od 30. listopadu fungovat ve zkušebním provozu s tím, že kolaudace bude následovat v příštím roce.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x