Skvělý úspěch zlínské zoo

Foto: archiv Zoo Zlín
ZLÍN – I když byl uplynulý rok pro zlínskou zoologickou zahradu s velkou pravděpodobností nejnáročnější za celou dobu její existence, může se těšit z dalšího velkého úspěchu. Umístila se totiž mezi top pěti nejnavštěvovanějšími turistickými destinacemi České republiky!

Rok 2020 byl pro zlínskou zoo těžký a náročný, zahrada byla pro veřejnost téměř čtyři měsíce zcela uzavřena. I přesto do zoo zavítalo celkem 506 230 návštěvníků, o čtvrtinu méně než v rekordním roce 2019. V celostátním měřítku však dosažená návštěvnost přinesla dosavadní nejlepší výsledek, Zoo Zlín se v roce 2020 stala pátou nejoblíbenější turistickou destinací České republiky.

Zlínská zoo již několik let patří k turistickým cílům se stabilně vysokou návštěvností. „Od roku 2003 jsme nepřetržitě jedničkou Zlínského kraje, podesáté za sebou jsme také obhájili pozici druhé nejvyhledávanější české zoo. Dlouhodobě se umísťujeme mezi desítkou nejnavštěvovanějších míst České republiky, z pátého místa za rok 2020 máme velkou radost,“ přiblížila úspěchy zlínské zoo vedoucí oddělení marketingu Romana Bujáčková.

Zahrada v roce 2020 přivítala více než půl milionu lidí, návštěvnost v červenci v počtu 150 000 osob znamenala přepsání historických návštěvních tabulek v daném měsíci. „Naše velké poděkování patří především všem návštěvníkům. Svou přízní, návštěvou ale i finanční podporou prostřednictvím sponzorských darů nebo nákupy na e-shopu nám dali najevo, jak moc mají zlínskou zoo rádi, jak moc je pro ně důležitá. Hluboce si této podpory a zájmu vážíme, je to pro nás největší ocenění naší snahy, práce a úsilí o rozvoj zlínské zoo,“ vyzdvihla dlouhodobou podporu návštěvníků Romana Bujáčková.

I když se Zoo Zlín musela v roce 2020 vypořádat s finanční ztrátou ve výši 16 milionů, dokázala pro návštěvníky připravit hned několik novinek. Kromě nového výběhu B pro slony africké v Karibuni to byla také průchozí expozice pelikánů australských, africká vyhlídka s možností krmení žiraf nebo letní expozice pro kapybary. Rozběhnout by se měl také projekt nové expozice Jaguar Trek a chystá se rovněž nová expozice pro želvy a damany v africké oblasti zoo.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x