Slaví Jaromír Jágr, slavil by Miroslav Zikmund, slaví Sokol a taky jeho věrná Drahoslava

Paní Drahoslava slaví v čase oslav Sokola. Foto: Zlin.cz
ZLÍN - Polovina února sice vyšla českým sportovcům na olympiádě absolutně neslavně - právě v den 50. narozenin ikonického Jaromíra Jágra zadupali český hokej nejníže, kde kdy byl - ale jak už je život plný relativních věcí, tak se dá nejen smutnit, ale i slavit.

Tak třeba tělovýchovná organizace Sokol si v půli února připomíná krásných 160 let od svého založení. Vedení si sice na tiskové konferenci postěžovalo na úbytek peněz i členstva, jedna jistota ovšem zůstává. A máme ji naštěstí ve Zlíně.

Už 14. února oslavila naprosto neuvěřitelných 93 let paní Drahoslava Kovářová, jedna z nejstarších ale taky nejúžasnějších českých Sokolek. Ona vám tahle stále velmi aktivní paní na vzpomínání ani moc není, každopádně udiví, když říká:

„Nejlépe se oslavuje v tělocvičně. Což znamená, že na pravidelnou hodinku pohybu do zlínské Sokolovny jdu s kamarádkami už ve čtvrtek na tři čtvrtě na devět. To není jediný „pracovní“ den, v pondělí dopoledne jsme na stejném místě při cvičení zase,“ povídá pořád svižná a hezká paní, která svůj šarm neztrácí ani ve svých třiadevadesáti.

Možná pro osvěžení paměti. Tahle Sokolka se stala v roce 2020 Babičkou roku 2020 celé České republiky.

Pro zajímavost, narodila se přesně, ale úplně přesně o deset let později než Miroslav Zikmund. V rodném listě má datum 14. 2. 1929. Legendární cestovatel by nyní slavil 103 let, odešel, jak známo, před nedávnem.

Paní Drahoslava tak má před sebou jistě ještě dlouhá léta. Aby ne, ženy se přece dožívají více než muži…

Blahopřání letí k nezdolné paní jinak zvané Sluníčko i z redakce zlin.cz.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x